WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Διατροφή - Ανάπτυξη

6 τροφές που μάς κάνουν πιο χαρούμενους!

6 τροφές που μάς κάνουν πιο χαρούμενους!

Για αρχή και μόνο, η μαύρη σοκολάτα έχει την ιδιότητα να μειώνει το επίπεδο άγχους και στρες στην καθημερινότητά μας. Μεταξύ των πολύ απλών πραγμάτων που μπορούμε να κάνουμε μέσα στη μέρα μας για να είμαστε πιο χαρούμενοι, όπως να κοιμόμαστε αρκετά, να γελάμε, να κάνουμε εθελοντική εργασία, να περνάμε χρόνο με κατοικίδια ή με χαρούμενους ανθρώπους, να κάνουμε ευσυνείδητο διαλογισμό, είναι και η κατανάλωση κάποιων μαγικών τροφών που συμβάλλουν σημαντικά στη διάθεσή μας.


Τροφές πλούσιες σε προβιοτικά

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τροφών με προβιοτικά μάς βοηθάει να αντιμετωπίσουμε πολύ καλύτερα τη λύπη, να μειώσουμε τις αρνητικές σκέψεις και τo συνεχές αναμάσημα κακών σκέψεων (όπως πολλοί κάνουμε συχνά). Ο τύπος και η ποσότητα των καλών βακτηρίων που έχουμε στο έντερό μας επομένως επηρεάζει την διάθεσή μας. Κάποιες τέτοιες τροφές είναι το ξινολάχανο (sauerkraut), το κεφίρ, το kimchi αλλά και πολλά συμπληρώματα προβιοτικών που μπορούν εύκολα να ενταχθούν στη διατροφή μας.

 

Φρούτα και λαχανικά

Σε μία έρευνα του British Journal of Health Psychology, αξιολογήθηκαν 300 ενήλικες που κατανάλωναν καθημερινά φρούτα και λαχανικά και βρέθηκε ότι είχαν περισσότερη ενέργεια, ήταν πιο ήρεμοι και είχαν πιο έντονη αίσθηση ευφορίας. Σε μία άλλη έρευνα με 80,000 ενήλικες στο περιοδικό Social Indicators Research βρέθηκε ότι η κατανάλωση λαχανικών συνδέεται με ενισχυμένη διαύγεια.


Καφές

Οι καταναλωτές καφέ μπορούν να είναι χαρούμενοι γιατί η καθημερινή λελογισμένη κατανάλωση έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό τους. Η κατανάλωση καφέ το πρωί συνδέεται με ενέργεια, καλοσύνη και απόλαυση. Η κατανάλωση καφέ σε κοινωνικές περιστάσεις συνδέεται με φροντίδα, φιλία, ικανοποίηση και καλές προθέσεις. Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine, βρήκε ότι γυναίκες που πίνουν 2-3 καφέδες την ημέρα έχουν 15% μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν κατάθλιψη σε διάστημα 10 ετών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ιδανικό είναι να πίνουμε μία κανάτα την ημέρα, αλλά μία κατανάλωση 2-3 φλυτζανιών μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη.


Μαύρη σοκολάτα

Και μόνο η σκέψη της σοκολάτας μας προκαλεί χαρά, αλλά σαν να μην έφτανε αυτό, η μαύρη σοκολάτα φαίνεται ότι μάς κάνει πιο χαρούμενους. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μπορούν να χαλαρώσουν τα τοιχώματα των αγγείων μας και έτσι να χαμηλώσουν την πίεση και να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος. Η κατανάλωσή της επίσης μειώνει τις ορμόνες που προκαλούν στρες. Εκτός αυτού, η μαύρη σοκολάτα περιέχει μαγνήσιο, ένα ιχνοστοιχείο που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τους κοιλιακούς πόνους, την κούραση, την κατάθλιψη και τον εκνευρισμό. Τέλος, τα συστατικά της μαύρης σοκολάτας μπορούν να πυροδοτήσουν αισθήματα ευφορίας, παρόμοια με αυτά που έχουμε όταν είμαστε ερωτευμένοι!


Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι γνωστό ότι εξισορροπούν και ρυθμίζουν τη διάθεσή μας. Είναι η μόνη φυτική πηγή της βιταμίνης D, μίας βιταμίνης που αρκετοί από εμάς δεν λαμβάνουμε σε ικανοποιητικές δόσεις. Η βιταμίνη D έχει αποδειχθεί σε έρευνες ότι μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση. Επίσης, περιέχουν σελένιο και έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη σελένιου συνδέεται με μεγαλύτερη πιθανότητα κατάθλιψης, άγχους και κόπωσης. Μπορούμε να τρώμε περισσότερα μανιτάρια χρησιμοποιώντας στα στη μαγειρική σε ομελέτες και κις λοραίν, σαλάτες, ελαφριά γεύματα, ψητά στη σχάρα αλλά και στον φούρνο.


Πράσινο τσάι

Πόσα δεν έχουμε ακούσει για το πράσινο τσάι! Αυτό που ίσως όμως δεν μάς έχουν πει είναι ότι δεν χρειάζεται πάντα να το καταναλώνουμε ως ρόφημα, το πράσινο τσάι είναι και εξαιρετικό συστατικό σε πολλές συνταγές μαγειρικής, όπως σε smoothies, μαρινάδες, σούπες, και σάλτσες. Mία ιαπωνική έρευνα που διεξήχθη σε 40,000 άτομα, βρήκε ότι το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ψυχολογικού στρες μέχρι και 20%.

 

Πηγή: mommy.gr

 

Δείτε περισσότερα Ενδιαφέροντα άρθρα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/endiaferonta-arthra/diatrofi-anaptixi

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.