WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Εκπαιδευτικά νέα

Είχε εγκαταλείψει το σχολείο στην Γ’ Λυκείου: Πήρε απολυτήριο στα 99 χρόνια της

Eleanor MonningerΜια Αμερικανίδα, η Eleanor Monninger, το είχε παράπονο που δεν είχε τελείωσε το σχολείο – το είχε εγκαταλείψει, λόγω ανωτέρας βίας, στη Γ΄ Λυκείου. Αλλά με την προσωπική ιστορία της απέδειξε ότι ποτέ δεν είναι αργά: Αποφοίτησε φέτος, στα 99 της, μαζί με 150 συμμαθητές που ήταν 80 χρόνια νεότεροί της. Μπροστά της είχε ένα πλήθος 3.000 ανθρώπων.

Έτσι η Monninger τακτοποίησε μια εκκρεμότητα που είχε από το 1942, όταν ο αδερφός της είχε πάει να πολεμήσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο πατέρας της, αναζητώντας εργατικά χέρια για το οικογενειακό αγρόκτημα, την είχε αναγκάσει να σταματήσει το σχολείο, παρόλο που τής απέμενε μόνο μία χρόνια μέχρι την αποφοίτηση. Το ανήλικο τότε κορίτσι είχε εγκαταλείψει τη σχολική μελέτη για να ταΐζει κοτόπουλα και να αρμέγει αγελάδες. Όταν τελείωσε ο πόλεμος, τρία χρόνια μετά, δεν επέστρεψε στο σχολείο αλλά κουβαλούσε αυτό το γεγονός μέσα της σαν ένα βάρος.


Το 1945 παντρεύτηκε με τον σύντροφό της, Bob Monninger, και, όπως συνηθιζόταν στην εποχή της, αφοσιώθηκε στη φροντίδα των τριών παιδιών της.

Όταν χήρεψε, όμως, αποφάσισε να ξαναπιάσει ό,τι είχε αφήσει και το λύκειό της, Macomb High School, της έδωσε δόθηκε επιτέλους την ευκαιρία να ζήσει την τελετή αποφοίτησης που είχε καθυστερήσει οκτώ δεκαετίες. Μάλιστα το σχολείο την αποκάλεσε με το πατρικό όνομά της, με το οποίο είχε φοιτήσει στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και τη φώναξε στο πόντιουμ τελευταία, οπότε καταχειροκροτήθηκε από το κοινό ενώ, φορώντας τη στολή αποφοίτησης, κράτησε στα χέρια το πτυχίο της.

 

Πηγή: marieclaire.gr


Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.