WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Εκπαιδευτικά νέα

Μαθητές λυκείου παράγουν την δική τους μπύρα και ποτό με μέλι

Mpyra meliΜια φρέσκια παγωμένη μπύρα, με μια ιδιαίτερη γεύση και ονομασία, σε μια στιγμή χαλάρωσης πάντα είναι ένας μικρός πειρασμός.


Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης, ενέδωσε στον πειρασμό και αποφάσισε να αφιερώσει ένα ρεπορτάζ στους παρασκευαστές της “ΕΠΑΛ.ΛΙΩΤΙΚΗΣ” μπύρας.

Από το πιο απομακρυσμένο σχολείο του νομού Σερρών ο Κωνσταντίνος Γιαβρούδης, διευθυντής στο ΕΠΑΛ Ροδόπολης, δηλώνει υπερήφανος για τους μαθητές του που ετοιμάζονται στα εργαστήρια του σχολείου για να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες αύριο. Η “ΕΠΑΛ.ΛΙΩΤΙΚΗ”, είναι η σύγχρονη έκδοση ενός ποτού γνωστού από αρχαιοτάτων χρόνων κερδίζει τους ντόπιους και τους επισκέπτες που την δοκιμάζουν.


Η Μένια Κατσιάνη, καθηγήτρια Γεωπονίας, αναφέρει πως αναζητούσαν μια ιδέα για ένα προϊόν που θα μπορούσαν να κατασκευάσουν οι μαθητές και ήταν μια ιδέα ενός μαθητού. Η προσπάθεια είναι συλλογική. Με την βοήθεια του διευθυντού τα παιδιά υποστήριξαν την ιδέα και έβαλαν όλα τα μέσα για να αποκτήσουν τον εξοπλισμό και να προχωρήσουν στην παραγωγή.

Κάποιοι μαθητές το είδαν ως μια εύκολη επιλογή, αλλά στην συνέχεια αγκάλιασαν την ιδέα με ενθουσιασμό, ενώ κάποιοι εξ αυτών βλέπουν προοπτικές και στην επαγγελματική τους εξέλιξη.


Το επόμενο βήμα είναι το υδρόμελο, όπως αναφέρει η κ. Κατσιάνη. Ένα ποτό γνωστό από τον Όμηρο, που κατακτά τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Με χρήση μελιού από μελίσσια της περιοχής, οι μαθητές ευελπιστούν ότι μετά από την απαραίτητη ζύμωση του μελιού το προϊόν θα είναι έτοιμο γύρω στα Χριστούγεννα και θα παρουσιαστεί στην τοπική έκθεση προϊόντων.

Το ΕΠΑΛ Ροδόπολης Σερρών δοκιμάζει τις ικανότητες των μαθητών και την δυνατότητά τους να εξελίξουν τέχνες και επαγγέλματα.

 

Πηγή: ypaithros.gr


Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.