WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Εκπαιδευτικά νέα

Υποτροφίες 2023 από Κληροδοτήματα για φοιτητές και μαθητές

Ypotrofies9Το διαγωνισμό ανάδειξης υπότροφων Κληροδοτημάτων κοινοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποτροφίες θα δοθούν σε μαθητές και φοιτητές και όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 και στοιχεία για τον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού θα γνωστοποιηθούν στους υποψήφιους με ανακοίνωση της Εξεταστικής Επιτροπής. Στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι ανήλικοι, την αίτηση υποβάλλουν οι έχοντες την γονική μέριμνα ή και την επιμέλεια του ανήλικου.

Στον διαγωνισμό για τη χορήγηση υποτροφίας για προπτυχιακές σπουδές δύνανται να συμμετέχουν φοιτητές, που είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν έως και το 4ο εξάμηνο των σπουδών Α΄ κύκλου κατά το ακαδημαϊκό έτος για το οποίο χορηγείται η υποτροφία (2021-2022) σε Τμήματα ή Σχολές των ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

 

Υποτροφίες 2023 από Κληροδοτήματα για φοιτητές και μαθητές

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής:

α) οι εγγεγραμμένοι και φοιτούντες σε εξάμηνο σπουδών πέραν του τετάρτου εξαμήνου κατά το ακαδημαϊκό έτος για το οποίο χορηγείται η υποτροφία (2021-2022).
β) οι εισαχθέντες σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με κατατακτήριες εξετάσεις, εφόσον τους έχει χορηγηθεί υποτροφία κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών τους για την κτήση του 1ου πτυχίου κ.α

 

Οι υποτροφίες θα δοθούν από τα εξής Κληροδοτήματα: Κληροδότημα Παν. Τριανταφυλλίδη. Κληροδότημα Νικ. Κρήτσκη. Κληροδότημα Πέτρου Χρυσοχόου. Κληροδότημα Kων. Βέλλιου. Κληροδότημα Αγ. Ζάχου. Κληροδότημα Αφών Ζωσιμά.

Όπως είναι γνωστό τα Κληροδοτήματα στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν βασική προϋπόθεση για την καταβολή της υποτροφίας τον τόπο καταγωγής του υποψηφίου κάτι που θα πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι πριν καταθέσουν την αίτηση τους.

 

Πηγή: armyvoice.gr


Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.