WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Εκπαιδευτικά νέα

Στο φοιτητικό πάσο ενσωματώνεται το εισιτήριο των ΜΜΜ του ΟΑΣΑ

FoititkoPasoΜεγάλες αλλαγές έρχονται σε ό,τι αφορά το φοιτητικό πάσο και τα εισιτήρια από τα μέσα μαζικής μεταφοράς του ΟΑΣΑ. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα μπορούν να μετακινούνται μόνο με την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα (φοιτητικό πάσο) στα μέσα μαζικής μεταφοράς του ΟΑΣΑ.

Η αλλαγή αυτή θα έρθει γιατί το εισιτήριο θα ενσωματωθεί στο φοιτητικό τους πάσο.


Μέσα από ανοικτό διαγωνισμό, μία εταιρεία έχει ήδη λάβει τη διασύνδεση του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου του ΟΑΣΑ με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ακαδημαϊκής ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που διαχειρίζεται το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.

Ο σχεδιασμός αυτός, η υλοποίηση του σχεδίου και οι δοκιμές της υπηρεσίας επέκτασης των δικαιωμάτων μετακίνησης σε φοιτητές ΑΕΙ αναμένεται να γίνει με αυτοματοποιημένο τρόπο, χωρίς υποχρέωση προσέλευσης σε φυσικό εκδοτήριο του ΟΑΣΑ, μέσα σε πέντε μήνες. Επίσης, αναμένεται να σχεδιαστεί και να υλοποιηθούν λειτουργίες πώλησης και επικύρωσης των συστημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις νέες ακαδημαϊκές ταυτότητες των φοιτητών ΑΕΙ.


Με την ολοκλήρωση του έργου, οι φοιτητές των ΑΕΙ θα μπορούν να μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους την κάρτα του ΟΑΣΑ, καθώς θα ενσωματωθούν όλες οι λειτουργίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο φοιτητικό πάσο. Πέρα από την ευκολία που θα προσφέρει στους φοιτητές η διασύνδεση του φοιτητικού πάσου με το εισιτήριο, η αλλαγή αναμένεται να συμβάλει ενεργά και στην καταπολέμηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ΟΑΣΑ. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η χρήση χαρτιού και πλαστικού και εξοικονομείται ενέργεια λόγω σημαντικών μειώσεων στις μετακινήσεις στη φάση διανομής και αποθήκευσης των φοιτητικών καρτών.

 

Πηγή: neolaia.gr


Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.