WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Εκπαιδευτικά νέα

Νίκη Κεραμέως στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις»

Kerameos2Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατέδειξε κατά την ομιλία της ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την αναγκαιότητα των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Ανέφερε ότι η χώρα μας έχει το πιο υπερσυγκεντρωτικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε πως η αποκέντρωση συνδέεται άμεσα με καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα. Στην κατεύθυνση αυτή, εισάγονται ρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων είναι η ελεύθερη επιλογή βιβλίου, αποκέντρωση της διαδικασίας έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ερευνών και πρακτικής άσκησης, ενίσχυση του ρόλου του διευθυντή και των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης.

 

Η Υπουργός πρόσθεσε πως κανένα σύστημα δεν μπορεί να βελτιωθεί, αν δεν έχουν προηγουμένως αποτυπωθεί τα αποτελέσματα και η πορεία του. Τόνισε ότι η θέσπιση μίας διαδικασίας αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών δεν αποτελεί πλέον μόνο επιτακτική ανάγκη, αλλά και απαίτηση της κοινωνίας και ανέφερε πως όποιος αξιολογεί, αξιολογείται.

Στη συνέχεια, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι η εκπαίδευση λειτουργεί καλύτερα με δομές υποστήριξης κοντά στη σχολική μονάδα και τους εκπαιδευτικούς, με ιδιαίτερη έμφαση και στον παιδαγωγικό και στον ψυχοσυναισθηματικό τομέα.

 

Τέλος, ανέδειξε την ανάγκη για εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. και γι’ αυτό με το παρόν νομοσχέδιο δημιουργείται ειδική μεταδευτεροβάθμια δομή εκκλησιαστικής εκπαίδευσης - «Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών», ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται η συνένωση των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, από 4 σε 2.

 

Πηγή: minedu.gov.gr

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.