WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Εκπαιδευτικά νέα

Πανεπιστήμια: «Πρόσβαση με πάσο, 24ωρη φύλαξη και διαγραφές» – Όλα τα νέα μέτρα μετά την τραμπούκικη επίθεση στο ΟΠΑ

AmfitheatroΤρεις βασικές παρεμβάσεις προωθεί ο Πρωθυπουργός, για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια μετά τον προπηλακισμό του πρύτανη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Σημαντικότερη παρέμβαση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στους πρυτάνεις είναι η ίδρυση ενός σώματος, προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Επρόκειτο για μια πανεπιστημιακή αστυνομία που θα λάβει ειδική εκπαίδευση και θα δρα με συγκεκριμένο σχέδιο.

Το σώμα ασφαλείας του πανεπιστήμιου ενδεχομένως να φέρνει ελαφρύ οπλισμό όπως κλομπ και θα μπορεί να έχει κατασταλτικό χαρακτήρα.

Το σώμα αυτό θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στον χώρο των ΑΕΙ, ενώ όταν απαιτείται θα ζητά τη συνδρομή άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.


Το δεύτερο μέτρο όπως ανέφερε χτες ο πρωθυπουργός στους πρυτάνεις των ΑΕΙ σχετίζεται με τον έλεγχο της εισόδου και της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις.

Μάλιστα οι φοιτητές θα εισέρχονται στο πανεπιστήμιο μόνο με ηλεκτρονική κάρτα εισόδου.


Όσον αφορά την τρίτη παρέμβαση, αυτή θα αφορά την αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Εξετάζεται μάλιστα η διαγραφή ή η οριστική αποβολή των φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια και επιθέσεις μέσα στα ΑΕΙ.


Όλα τα παραπάνω ζητήματα αναμένεται να συζητήσει σήμερα οι πρυτάνεις κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου τους, την οποία και συγκαλεί ο προεδρεύων πρύτανης του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου.

 

Πηγή: tanea.gr

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.