WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Εκπαιδευτικά νέα

Εκπαίδευση επιπέδου NASA στο ΑΕΙ Πελοποννήσου

Diastima2Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.


Πρόκειται για πρόγραμμα με αντικείμενο τις τεχνολογίες του διαστήματος και τίτλο «Space Systems Design - Σχεδίαση Διαστημικών Συστημάτων», το οποίο θα λειτουργήσει με πρωτοβουλία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ιδρύματος.


Είναι το μοναδικό πρόγραμμα σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στον τομέα του διαστήματος στην Ελλάδα και έγινε με τη συνεργασία του διακεκριμένου καθηγητή Περικλή Παπαδόπουλου του Τμήματος Μηχανικών της Αεροδιαστημικής του San Jose State University (ΗΠΑ) και συνεργάτη της NASA. Επίσης το πρόγραμμα έχει τη στήριξη και του κορυφαίου στην Ευρώπη ινστιτούτου στον τομέα της Αεροδιαστημικής, Von Karman Institute for Fluid Dynamics (VKI), το οποίο εδρεύει στο Βέλγιο.


Το μεταπτυχιακό περιμένει τους πρώτους φοιτητές του από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2015, θα πραγματοποιούνται στην Αθήνα και θα είναι διαθέσιμα και μέσω Διαδικτύου για τους φοιτητές. Στο πρόγραμμα θα διδάξουν καθηγητές διεθνούς κύρους της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιανουαρίου 2015, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. Απαραίτητα προσόντα των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους είναι να έχουν πτυχίο τμημάτων Θετικών, Τεχνολογικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών, Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής ή πτυχίο Τμημάτων ΑΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.


Μπορούν να γίνουν δεκτοί υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος τον Μάρτιο του 2015. Σε αυτή την περίπτωση οφείλουν να προσκομίσουν τα σχετικά πιστοποιητικά κατά την εγγραφή τους. Τα δίδακτρα ανέρχονται στα 5.000 ευρώ για τα δύο χρόνια σπουδών.


Όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο, μεγάλο μέρος της ανάπτυξης των σύγχρονων τεχνολογιών όπως η μικροηλεκτρονική, οι τηλεπικοινωνίες και το Διαδίκτυο ξεκίνησαν ως εφαρμογές από τις περίφημες αποστολές της NASA στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Εκτιμάται δε από τη διαφαινόμενη τάση της ακόμα εντατικότερης εμπορευματοποίησης του διαστήματος ότι η διαστημική βιομηχανία μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα δημιουργήσει παγκοσμίως οικονομίες της τάξης του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως, αντικαθιστώντας παλαιότερες τεχνολογίες και συγχρόνως αναδεικνύοντας νέες τεχνολογικές κατευθύνσεις.


Ο σκοπός του Προγράμματος είναι να παρέχει στους φοιτητές προηγμένη εκπαίδευση στη θεωρία και την πράξη της σχεδίασης διαστημικών συστημάτων. Μέσα από το Πρόγραμμα οι φοιτητές θα αποκτήσουν ισχυρές θεμελιώδεις γνώσεις, σύγχρονες επαγγελματικές δεξιότητες, εμπειρία για να δουλέψουν στην ανάλυση, σχεδίαση, ανάπτυξη και έλεγχο διαστημικών συστημάτων, δεξιότητες προφορικής και γραπτής επικοινωνίας και ικανότητα να διεξάγουν έρευνα και να δουλεύουν ανεξάρτητα για να λύνουν ανοικτά προβλήματα.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.