ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN - NEO Ε-LEARNING ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
To 4μηνο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο "Σύνδρομο Down: Εκπαίδευση και Ένταξη Παιδιών με Σύνδρομο Down" προσφέρεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για πρώτη φορά από το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και απευθύνεται σε επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου που εμπλέκονται στη φροντίδα των παιδιών και των εφήβων, σε φοιτητές και πτυχιούχους σχολών Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Λογοθεραπείας, Κοινωνικής Εργασίας, Παιδαγωγικών Τμημάτων καθώς και σε μη ειδικούς που ενδιαφέρονται να μάθουν τι είναι το σύνδρομο Down και τις δυνατότητες που έχουν τα παιδιά με το σύνδρομο Down. Τέλος, απευθύνεται σε γονείς μαθητών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σφαιρική ενημέρωση για τα ανωτέρω θέματα.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να δείξει ότι το σύνδρομο Down δεν αποτελεί πάντα εμπόδιο για την ομαλή ένταξη και αποδοχή των ατόμων στο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Με το πέρασμα των χρόνων, έχει γίνει μια πολύ μεγάλη αλλαγή στη στάση και την συμπεριφορά προς τα άτομα που έχουν σύνδρομο Down. Όλο και περισσότεροι γονείς αποφασίζουν να μεγαλώσουν και να διδάξουν τα παιδιά τους ως ισάξια μέλη της οικογένειας, παρέχοντάς τους ένα προστατευτικό και γεμάτο αγάπη περιβάλλον. Επίσης, υπάρχει μεγαλύτερη ενημέρωση για την προσωπικότητα και τις δυνατότητες των ατόμων με σύνδρομο Down.
Πλέον υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επιπλέον εκπαίδευση και εργασία. Τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν καλύτερη υγεία από παλιότερα, είναι πιο ικανά και ενταγμένα, τόσο στο σχολείο όσο και στην κοινωνία.
Με όλες αυτές τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα, το μέλλον για τους ανθρώπους με σύνδρομο Down φαίνεται πιο αισιόδοξο από ποτέ.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα
https://elearn.elke.uoa.gr/show_programs.php?catID=all&prID=394
Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία στα τηλέφωνα 210.36.89.354 και 210.36.89.381, ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση :
Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika