WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ανακοίνωση Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Panepistimio Aigaiou newΣτις 4 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη διαδοχικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την προεδρία του Προέδρου του Ομότιμου Καθηγητή Σταύρου Θωμαδάκη.


Εκτός των διαδικασιών ανακήρυξης των υποψηφίων πρυτάνεων συζητήθηκαν σημαντικά λειτουργικά, θεσμικά και θέματα στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου, με τη συμμετοχή των Αντιπρυτάνεων Ν. Σουλακέλλη και Ι. Κάλλα καθώς και των διευθυντών των διοικητικών υπηρεσιών.


Το Συμβούλιο ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της 5ης Συνάντησης των Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων των Συμβουλίων που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2014.


Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με ευθύνη των Καθηγητών κυρίων: Μιχ. Τριανταφύλου, Προέδρου και Σπ. Αργυρού, Αναπληρωτή Προέδρου του Συμβουλίου του Ε.Μ.Π. και με την συμμετοχή των Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων των περισσότερων Συμβουλίων των ΑΕΙ της χώρας. Σε τμήμα της συνάντησης παραβρέθηκε και συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν καίρια θέματα των ΑΕΙ, όπως:
1. Ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, σε σχέση με την μείωση των πόρων και του αριθμού των διδασκόντων
2. Η διαδικασία ανάδειξης των νέων πρυτανικών αρχών
3. Οι νέοι Οργανισμοί των ΑΕΙ
4. Η Ίδρυση των Ν.Π.Ι.Δ.


Το Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά το ζήτημα της αύξησης του αριθμού των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 και πληροφορήθηκε για τις απόψεις της Συγκλήτου. Εξέδωσε απόφαση με την οποία επισημαίνεται η αναντιστοιχία της αύξησης των εισακτέων καθώς λόγω της σημαντικής μείωσης των διδασκόντων αλλά και του προϋπολογισμού λειτουργίας του Πανεπιστημίου επιβαρύνονται δραστικά οι προϋποθέσεις παροχής ποιοτικού εκπαιδευτικού έργου.
https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=201&t=14918&sid=c43b54c2fb41efeda614f6fe9c006b2a


Κανονισμός Βραβείων

Το Συμβούλιο ασχολήθηκε επίσης με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θέσπισης Βραβείων αριστείας για φοιτητές. Το Συμβούλιο συμφώνησε με τις παρατηρήσεις της Συγκλήτου που διατυπώθηκαν με την απόφαση του οργάνου στις 3/4/2014 επί του Κανονισμού Βραβείων Ενέκρινε τον οριστικό Κανονισμό για την θέσπιση 10 χρηματικών βραβείων που θα καλύπτουν το σύνολο των επιστημονικών πεδίων που θεραπεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ενός για προπτυχιακό φοιτητή και ενός για μεταπτυχιακό φοιτητή σε κάθε Σχολή του Πανεπιστημίου). Επισημαίνεται ότι οι σχετικές πιστώσεις έχουν ενταχθεί στον Προϋπολογισμό 2014 του ιδρύματος.

https://forum.aegean.gr/posting.php?mode=reply&f=200&t=14941

 

Οργανισμός

Το Συμβούλιο ενημερώθηκε για την απόφαση της Συγκλήτου επί του νέου χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση της εισήγησης επί του νέου Οργανισμού του Ιδρύματος το οποίο θα δοθεί για διαβούλευση εντός του Μαΐου. Το Συμβούλιο προγραμματίζει την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έγκριση του Οργανισμού του Ιδρύματος ώστε αυτός να κατατεθεί στο Υπουργείο παιδείας μέχρι τέλος Ιουνίου.


Ζητήματα Στρατηγικού Σχεδιασμού

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, το Συμβούλιο εξέτασε την διαδικασία συζήτησης και έγκρισης της εισήγησης της Συγκλήτου επί του κειμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αποφάσισε την διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης στις 16 Μαΐου 2014.


Συμβούλιο Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.