WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

ΟΜΙΛΙΑ ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Protypo AthinonΟ κ. Ηλίας Μακρής μιλά στους μαθητές του «Πρότυπου Εκπαιδευτηρίου Αθηνών»


Ο κορυφαίος σκιτσογράφος και πολιτικός γελοιογράφος, μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή», κ. Ηλίας Μακρής, πρόκειται να επισκεφθεί το «Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών» και να συναντήσει τους μαθητές του την Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014 και ώρα 13:15 (Σκοπευτηρίου 17, Κορωπί // www.protipo-athinon.edu.gr).


Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομιλία του κ. Ηλία Μακρή με θέμα «Η τέχνη της γελοιογραφίας» και να κατανοήσουν το σκεπτικό ενός πολιτικού γελοιογράφου, τα σκίτσα του οποίου αντανακλούν σύγχρονες κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις.

  • Ποια είναι η φύση της εργασίας ενός σκιτσογράφου;
  • Σε ποιο βαθμό η γελοιογραφία συνιστά ξεχωριστή μορφή τέχνης;
  • Μπορεί ένα σκίτσο να σκιαγραφήσει με εναργή τρόπο μια πολιτική κατάσταση και να εγείρει προβληματισμό;


Με ιδιαίτερη ανυπομονησία και χαρά περιμένουμε την επίσκεψη του κ. Ηλία Μακρή σ’ ένα χώρο μάθησης, για να εισπράξει η νέα γενιά αυτό που επιζητά, την επαφή μ’ έναν κορυφαίο καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί την τέχνη του ως μέσο όχι μονάχα έκφρασης και δημιουργίας αλλά και προβληματισμού.


Στο «Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών» θα λειτουργήσει, παράλληλα, και έκθεση με επιλεγμένα σκίτσα του βραβευμένου σκιτσογράφου μέχρι και την Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.