WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης 2014

Doukas finalΓια 19η συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, η Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των μαθητών του Λυκείου, όσον αφορά στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.


Ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή, στην κοινωνία του «πληθωρισμού» της γνώσης και της πληροφορίας και σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο εργασιακό στίβο, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για την πληρέστερη πληροφόρηση των παιδιών και την εξοικείωσή τους με την αγορά εργασίας.


 

Doukas imera epp.enim1Τη φετινή χρονιά, κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς, ήταν ο κ. Χάρης Μακρυνιώτης, Μanaging Director της Endeavor Greece.


Ο κ. Μακρυνιώτης, με έναν ιδιαίτερα δυναμικό και γεμάτο ενέργεια λόγο, μίλησε για το μέλλον της απασχόλησης στην Ελλάδα, τις επαγγελματικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται κάθε μέρα στη χώρα μας, την παγκόσμια νοοτροπία και, τέλος, για την προσωπική εγρήγορση ώστε να αντιλαμβάνεται και να αξιοποιεί, ο καθένας για τον εαυτό του, τις σημαντικές αλλαγές που βιώνουμε.


Κεντρική Ομιλία: κ. Χάρης Μακρυνιώτης, Μanaging Director Endeavor Greece (Part 1)

https://www.youtube.com/watch?v=Fijonrojmzw


Κεντρική Ομιλία: κ. Χάρης Μακρυνιώτης, Μanaging Director Endeavor Greece (Part 2)

https://www.youtube.com/watch?v=OCZYm6GW9Fs

 

Doukas imera epp.enim2Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από καταξιωμένους επαγγελματίες, ειδικοί επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών -πολλοί από τους οποίους ήταν απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων Δούκα - για διαφορετικές ειδικότητες του ενδιαφέροντός τους και να αποκτήσουν έτσι, σφαιρικότερη άποψη για τον τομέα που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν.


Ορισμένοι από τους ομιλητές ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, Διευθυντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, η Δρ. Μυρσίνη Μακροπούλου-Λουκογιαννάκη, Αν. Καθηγήτρια, Πρόεδρος Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών /Τομέας Φυσικής /ΕΜΠ, ο κ. Σεραφείμ Π. Κοτρώτσος, Δημοσιογράφος, ο κ. Νικήτας Χιωτίνης, Τακτικός Καθηγητής Τμήματος «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων», ΤΕΙ-Αθηνών, ο κ. Δημητριάδης Αργύριος, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ και πολλοί άλλοι.




Το Συμβουλευτικό Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Εκπαιδευτηρίων Δούκα μέσω μίας εξελικτικής προσέγγισης αλλά και της παροχής πολυδιάστατων υπηρεσιών, ακολουθεί τις σύγχρονες αντιλήψεις όσον αφορά στη Διαχείριση Σταδιοδρομίας και είναι στελεχωμένο από εξειδικευμένους συμβούλους – ψυχολόγους. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, οι δράσεις του Τμήματος έχουν αφετηρία τη Γ’ Γυμνασίου και ολοκληρώνονται στη Γ΄ Λυκείου.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.