WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

ΟΙ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Paixnidotopos newΟι φυτικές ίνες έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία στην παιδική ηλικία, ειδικά για την προώθηση της φυσιολογικής αφόδευσης.


Μελέτες υποδεικνύουν επίσης ότι η πρόσληψη φυτικών ινών στην παιδική ηλικία ενδέχεται να είναι χρήσιμη για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, καθώς και για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης αίματος, που αμφότερα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης μελλοντικής καρδιαγγειακής νόσου.


Σε ενήλικες, η διατροφή που περιλαμβάνει αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών και χαμηλή πρόσληψη λιπαρών έχει συνδεθεί με μειωμένα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων ειδών καρκίνου σε ανθρώπους. Τα εν λόγω οφέλη θα είναι πιθανότατα ακόμα μεγαλύτερα εάν η διατροφή αυτή ξεκινήσει από την παιδική ηλικία. Η συνήθης κατανάλωση φυτικών ινών από τα παιδιά ενδέχεται να μην επαρκεί για τη διατήρηση της καλής υγείας και την πρόληψη νόσων.


Ως εκ τούτου, θα ήταν συνετό να συστηθεί σε παιδιά και εφήβους να λαμβάνουν περισσότερες φυτικές ίνες αυξάνοντας την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, δημητριακών και άλλων σιτηρών.


Η παιδίατρος του παιδικού σταθμού ΠΑΙΧΝΙΔΟΤΟΠΟΣ
Άννα Γλύτση
Web site: https://www.paixnidotopos-paidikosstathmos.gr/

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.