WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Rodion paideiaΤην Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση και Φορολογική Συνείδηση» στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εφοριακών Δωδεκανήσου και τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Η διοργάνωση της ημερίδας ήταν μια πρωτοβουλία κ. Θεοδόση Στεφανάκη, Πρόεδρου του Συλλόγου Εφοριακών Δωδεκανήσου με σκοπό την καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης στους μαθητές την οποία ενστερνίστηκε ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης, Γενικός Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων και την μετουσίωσε σε πράξη. Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που οργανώθηκε ημερίδα για μαθητές με αυτό το θέμα. Την ημερίδα παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου των εκπαιδευτηρίων.

 

Rofion folorogikaNoe13aΕισηγητές στην ημερίδα ήταν ο κ. Βασίλειος Τσαμπανάκης, Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. Ρόδου, ο κ. Ευστάθιος Γιαννεσκής, Οικονομολόγος, Εφοριακός Δ.Ο.Υ. Ρόδου και ο κ. Πέτρος Θάνος, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Ελλάδος.


Οι ομιλητές με τις πραγματικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους, ανέπτυξαν και ανέλυσαν τους σκοπούς της είσπραξης των φόρων, την διαδικασία συλλογής τους, και ζητήματα που σχετίζονται με τους φορολογικούς νόμους. Αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους δεν είναι ανεπτυγμένη η φορολογική συνείδηση και στις συνέπειες της φοροδιαφυγής. Υπογράμμισαν την σημαντικότητα της ύπαρξης ενός αποτελεσματικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού προκειμένου να βελτιωθούν οι παροχές υπηρεσιών του κράτους για τους πολίτες. Επίσης, στις τοποθετήσεις τους τόνισαν στην ανάγκη να καλλιεργηθεί η φορολογική συνείδηση των Ελλήνων πολιτών ώστε να υπάρξει αλλαγή της νοοτροπίας απέναντι στις οικονομικές υποχρεώσεις τους με το Ελληνικό κράτος.


Rofion folorogikaNoe13bΗ ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις ερωτήσεις των μαθητών και την προβολή σποτ του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα την φορολογική συνείδηση.


Συχνά γίνεται λόγος για τη λήψη μέτρων για τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή και για την αποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος. Έχει επισημανθεί η αναγκαιότητα αλλαγής της νοοτροπίας μας απέναντι στις οικονομικές υποχρεώσεις μας με το Ελληνικό κράτος. Προς την κατεύθυνση αυτή σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η κατάλληλη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, των αυριανών πολιτών, των μελλοντικών φορολογουμένων σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους σε ένα ευνομούμενο κράτος και πιο συγκεκριμένα τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών. Όμως, στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας απουσιάζει η καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης. Είναι λοιπόν αναγκαίο να καλλιεργήσουμε τη φορολογική συνείδηση των παιδιών μέσα από τη σχολική τάξη, μέσα από την ευρύτερη εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που οδήγησαν στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ημερίδας. Η επιτυχής ολοκλήρωση της ημερίδας μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και στις άλλες σχολικές μονάδες της περιοχής μας, προκειμένου η φορολογική συνείδηση να γίνει κτήμα του συνόλου των μαθητών και αυριανών πολιτών.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.