WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

«Σχέσεις Εφήβων μέσα και έξω από το διαδίκτυο»

Rodion paideiaΗμερίδα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Σχέσεις Εφήβων μέσα και έξω από το διαδίκτυο», που πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013.

 

Rodion diadiktyo1Την ημερίδα διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σε συνεργασία με τις λέσχες «Lions» Ρόδου, Ηλιούσα και Κω «Ιπποκράτης», επιδιώκοντας αφενός να ενημερώσουν και αφετέρου να δώσουν απαντήσεις σε προβληματισμούς γονέων και εφήβων.


Την έναρξη της ημερίδας πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκος Κυριακούλης. Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενημέρωσης γονέων και εφήβων για τη χρήση του διαδικτύου, τα μεγάλα οφέλη που απορρέουν από αυτό, αλλά και στην αναγκαιότητα της εκπαίδευση των εφήβων για την ορθή χρήση του.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι αξιωματούχοι των λεσχών των “Lions”, Ρόδου και Κω και ο κυβερνήτης των λεσχών “Lions” του θέαματος 117Α κ. Παναγιώτης Χατζημαλλής. Τους εισηγητές της ημερίδας παρουσίασαν ο κ. Βλάσης Τσίννας, Διευθυντής Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Οργάνωσης και Διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και η LION Αναστασιάδη Στέλλα αναπληρώτρια πρόεδρος της κεντρικής λαϊονικής επιτροπής του θέματος 117Α Δραστηριοτήτων για νέους.


Rodion diadiktyo2Πρώτος εισηγητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίδραση του διαδικτύου στη συμπεριφορά και την προσωπικότητα του ανήλικου. Στην ομιλία του συμπεριέλαβε συγκεκριμένα παραδείγματα που καταδεικνύουν τους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου όταν αυτή γίνεται χωρίς περιορισμούς και χωρίς ενημέρωση. Προέτρεψε τους γονείς να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους και να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αυτά ασχολούνται με το διαδίκτυο, αφού η αλόγιστη χρήση του διαδικτύου εγκυμονεί συχνά πολλούς κινδύνους και μπορεί να οδηγήσει δυσάρεστες περιπέτειες.


Στη συνέχεια, η κ. Βαλεντίνα Παπαδάκη, ψυχολόγος, Msc-Εκπαιδευτική Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» αναφέρθηκε σε ένα θέμα που αφορούσε στην επικοινωνία των εφήβων στη σύγχρονη εποχή. Πιο συγκεκριμένα, ανέλυσε την ποιότητα των σχέσεων των εφήβων στην πραγματική και ψηφιακή κοινωνία. Επίσης, παρουσίασε τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα από την έρευνα πεδίου που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τις στάσεις των μαθητών απέναντι στο διαδίκτυο, με τον συντονισμό της κ. Ελένης Κανδυλάκη, Ψυχολόγου και υπεύθυνης του γραφείου συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις». Επιπρόσθετα, έδωσε σαφείς οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει οι γονείς να διαχειρίζονται καταστάσεις που μπορούν να ανακύψουν στους εφήβους από τη χρήση των κοινωνικών ηλεκτρονικών δικτύων αλλά και τρόπους για την πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων σχετικά με αυτά.

 

Rodion diadiktyo3Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Ευριπίδης Αναγνωστάκης, καθηγητής πληροφορικής και Διευθυντής του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ο οποίος επικεντρώθηκε στις σχέσεις των εφήβων με το διαδίκτυο και έδωσε πρακτικές οδηγίες για την προστασία και τον έλεγχο της ιδιωτικότητας των εφήβων στα κοινωνικά δίκτυα.


Ο θεατρικός όμιλος του σχολείου εμπλούτισε το πρόγραμμα της ημερίδας παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα θεατρικά δρώμενα σχετικά με το θέμα.


Στο τέλος της ημερίδας έγιναν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες γονείς και μαθητές και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους ομιλητές.


Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις απονομές τιμητικών διακρίσεων στους συντελεστές της ημερίδας και συγκεκριμένα στο γενικό διευθυντή των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκο Κυριακούλη και στους εισηγητές κ.κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο εισαγγελέα Πρωτοδικών, Παπαδάκη Βαλεντίνα Ψυχολόγο και Αναγνωστάκη Ευριπίδη καθηγητή πληροφορικής.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.