WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»

Rodion paideiaΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Η οικονομική κατάσταση της χώρας μας, η φορολογική νομοθεσία, η φορολογική μεταρρύθμιση και η πορεία της χώρας μας στο μέλλον εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αποτελούν τα θέματα που σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αυτή την περίοδο. Συχνά γίνεται λόγος για τη λήψη μέτρων για τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή και για την αποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος.

 

Rodion eforia Nov13

Έχει επισημανθεί ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Και η πρόληψη σε αυτήν την περίπτωση αφορά στην καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης των Ελλήνων πολιτών και την αλλαγή της νοοτροπίας μας απέναντι στις οικονομικές υποχρεώσεις μας με το Ελληνικό κράτος. Προς την κατεύθυνση αυτή σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η κατάλληλη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, των αυριανών πολιτών, των μελλοντικών φορολογουμένων σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους σε ένα ευνομούμενο κράτος και πιο συγκεκριμένα τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών.


Όμως, στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας απουσιάζει η καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης. Είναι λοιπόν αναγκαίο να καλλιεργήσουμε τη φορολογική συνείδηση των παιδιών μέσα από τη σχολική τάξη, μέσα από την ευρύτερη εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Στο πλαίσιο αυτό, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εφοριακών Δωδεκανήσου (και του Προέδρου του κ. Θεοδόση Στεφανάκη) καινοτομούν διοργανώνοντας ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση και Φορολογική Συνείδηση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 στις 12:00 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Εισηγητές στη ημερίδα αυτή θα είναι ο κ. Βασίλειος Τσαμπανάκης, Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. Ρόδου και ο κ. Ευστάθιος Γιαννεσκής, Οικονομολόγος, Εφοριακός Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.