WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Πακέτα Αγάπης, κουκλοθέατρο και δράσεις αλληλεγγύης με την «ΑΡΩΓΗ»

ProtypaThessΤα ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο πλαίσιο της αειφορίας και της διαρκούς ευαισθητοποίησης των παιδιών αλλά και των μεγάλων σε θέματα προσφοράς και εθελοντισμού συμμετείχε με πολλές - πολλές δημιουργίες και… δράσεις αλληλεγγύης, στην εναλλακτική ολοήμερη φιλανθρωπική εκδήλωση, αφιερωμένη στο παιδί και την οικογένεια, με την ονομασία «Πακέτα Αγάπης», που διοργάνωσε η Αρωγή Θεσσαλονίκης, μια ομάδα εθελοντών πολιτών.

 

Protypa kouklotheatro1Σκοπός της εκδήλωσης ,που έγινε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 στον πολυχώρο ΦΙΞ in art, ήταν η συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης για τις 40 οικογένειες που έχει «υιοθετήσει» η Αρωγή.


Οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν ένθερμα σε αυτό το κάλεσμα. Το καλάθι της αγάπης γέμισε από το περίσσευμα της ψυχής όσων επισκέφθηκαν τον χώρο της εκδήλωσης.


Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης στήριξαν την προσπάθεια της Αρωγής, από τις 10.00 ως τις 22.00, με εργαστήρια για μικρά παιδιά με θέμα «Κουκλοθεατρικές δημιουργίες και δράσεις αλληλεγγύης».


Protypa kouklotheatro2Η κίνηση στη ζεστή και φιλική «γωνιά», που τα παιδιά της Β΄ και Γ΄ τάξης του Σχολείου μας δημιούργησαν για να υποδεχτούν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, ξεκίνησε νωρίς το πρωί και μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης παρέμεινε αμείωτη. Τα παιδάκια που μας επισκέφθηκαν κατασκεύασαν με μεγάλο ενθουσιασμό κούκλες από ξύλινες κουτάλες, σελιδοδείκτες με κουκλοθεατρικούς ήρωες και μας «χάρισαν» μηνύματα αλληλεγγύης σε χάρτινες καρδιές.


Γονείς και παιδιά διασκέδασαν, γέλασαν, πέρασαν δημιουργικές ώρες και παράλληλα συνέβαλαν στο φιλανθρωπικό έργο της Αρωγής Θεσσαλονίκης.


Αξίζει πραγματικά να σημειωθεί η θέρμη και ο ενθουσιασμός των εκπαιδευτικών όλων των τμημάτων της Β΄ και Γ΄ τάξης που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια από την αρχή και μετέδωσαν την έννοια και την αξία του εθελοντισμού στους μαθητές τους. Τα παιδιά μπήκαν στη δράση κι εξέφρασαν τα συναισθήματά τους μέσα από τα έργα τους.


Οι μαθητές της Β΄ τάξης έφτιαξαν την υδρόγειο σφαίρα (χρησιμοποιώντας ένα χάρτινο φωτιστικό και τέμπερες) και τοποθέτησαν επάνω της χάρτινα ανθρωπάκια με το όνομά τους και ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Επίσης έκοψαν και έβαψαν εικόνες (σκίτσα σε χαρτόνι), που συμβολίζουν την ελπίδα , την αισιοδοξία , τη χαρά (ουράνιο τόξο, μπάλα με λουλούδια, περιστέρια) και στην καθεμιά έγραψαν ένα μήνυμα αλληλεγγύης.

 

Protypa kouklotheatro3Ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης έφτιαξαν χρωματιστά χεράκια από χαρτόνι μέσα στα οποία κόλλησαν εικόνες με πράξεις εθελοντισμού.


Όλο αυτό το υλικό διακόσμησε τη «γωνιά μας» στην εκδήλωση και απετέλεσε έναυσμα και έμπνευση για τους επισκέπτες ώστε να δημιουργήσουν κι αυτοί τις δικές τους κατασκευές.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.