WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Απονομή Πιστοποιήσεων Ξένων Γλωσσών στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Rodion paideiaΤην Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η τελετή απονομής των πιστοποιήσεων Ξένων Γλωσσών στους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος και διακρίθηκαν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας του περασμένου σχολικού έτους (Μάιος - Ιούνιος 2012).

 

Rodion xenoglossa1Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκος Κυριακούλης ο οποίος επεσήμανε την ιδιαίτερη αξία της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης για τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς πολίτες, παρουσίασε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές για τις επιτυχίες τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς για το σημαντικό διδακτικό έργο που προσέφεραν στους μαθητές.


Κεντρικός προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Cliff Parry, Academic Manager του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκμάθησης των ξένων γλωσσών και στη αξία των πιστοποιήσεων.


Rodion xenoglossa2Στη τελετή απονομής των πιστοποιήσεων ξένων γλωσσών παρευρέθηκαν, χαιρέτησαν την εκδήλωση και απένειμαν πιστοποιήσεις στους μαθητές, η κ. Ράνια Κοσσιώρη, Πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο, η κ. Αλίκη Μοσχή Πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο και ο κ. Δημήτριος Γιώρτσος, επίτιμος Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Ρόδο.


Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η συστηματική διδασκαλία των ξένων γλωσσών (Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών) οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιήσεων από τους μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το βασικό πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να πάρουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης που διεξάγονται από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς. Για την Αγγλική Γλώσσα οι μαθητές λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις που προσφέρονται από το Cambridge ESOL, το MICHIGAN και το EDI. Για την Γαλλική Γλώσσα, οι μαθητές συμμετέχουν στις εξετάσεις που οργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Τέλος, για τη Γερμανική Γλώσσα οι μαθητές παίρνουν μέρος στις εξετάσεις που προσφέρονται από το Goethe-Institut των Αθηνών και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

 

Rodion xenoglossa3Στη φετινή εκδήλωση απονομής των πιστοποιήσεων Ξένων Γλωσσών στους μαθητές, δόθηκαν συνολικά 224 πιστοποιήσεις από τις οποίες οι 172 ήταν για την Αγγλική Γλώσσα, οι 20 για την Γερμανική Γλώσσα και οι 35 για την Γαλλική Γλώσσα. Αξίζει να επισημανθεί ότι τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις εξετάσεις των φορέων πιστοποίησης ήταν ιδιαίτερα υψηλά, όπως φαίνεται στους παρακάτω Πίνακες.


Η εκδήλωση απονομής των πιστοποιήσεων ξένων γλωσσών είχε και ένα δεύτερο μέρος με τίτλο: “Food Glorious Food”. Οι μαθητές όλων των βαθμίδων από τις προηγούμενες ημέρες συγκέντρωσαν και έφτιαξαν παραδοσιακές συνταγές από Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία. Τα εδέσματα τους δόθηκαν προς πώληση στους παρευρισκόμενους και τα έσοδα θα διατεθούν στις μαθητικές τους κοινότητες και στον σύλλογο «ΡΟΔΑΥΓΗ».


Rodion xenoglossa4Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές αλλά και στις καθηγήτριες του ξενόγλωσσου τμήματος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» για την άψογη οργάνωση της όλης εκδήλωσης.


Ευχόμαστε στους μαθητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με θάρρος, επιμονή και πίστη στις ικανότητές τους, προκειμένου να κατακτήσουν τους νέους στόχους που θα θέσουν.

 

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.