WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους Αποφοίτων του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΣΤΟ «ΤΡΙΑΝΟΝ»

AMC finalΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το προπτυχιακό Πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών BA Film & TV Directing (Σκηνοθεσία), σε συνεργασία με το δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University.


Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι φοιτητές του προγράμματος καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία, ξεκινώντας από το στάδιο της σύλληψης και συγγραφής σεναρίου έως το τελικό στάδιο της διανομής, προβολής της σε φεστιβάλ και αίθουσες. Στη διαδικασία της δημιουργίας του τελικού αυτού project συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία της διαφημιστικής στρατηγικής και προώθησης της ταινίας, καθώς και το trailer.

 

Οι ταινίες των φοιτητών του Τμήματος Σκηνοθεσίας συμμετέχουν σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, όπου έχουν στο παρελθόν αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία. Πιο συγκεκριμένα, οι ταινίες των αποφοίτων του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 αλλά και του 2011-2012 διαγωνίζονται στα φετινά Κινηματογραφικά Φεστιβάλ 36ο Φεστιβάλ Δράμας (16-21/9/2013) και 19ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας (18-25/9/2013), καθώς επίσης και στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ Balkans Beyond Borders Short Film Festival και Comedy Cluj Short Film Festival τον Οκτώβριο 2013. Πιο συγκεκριμένα:

 

  • ΤΑΙΝΙΑ 1 : Red Huld της Ασημίνα Προέδρου (Φεστιβάλ Δράμας όπου απέσπασε το 1ο Βραβείο Χρυσός Διόνυσος Σκηνοθεσίας και Σεναρίου, Φεστιβάλ Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας)
  • ΤΑΙΝΙΑ 2 : Μαθήματα Οδήγησης του Βασίλη Καλαμάκη (Φεστιβάλ Δράμας, Φεστιβάλ Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας)
  • ΤΑΙΝΙΑ 3 : Man in a Box του Ηλία Παπασταματίου (Φεστιβάλ Δράμας, Φεστιβάλ Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας)
  • ΤΑΙΝΙΑ 4 : Ο Ήλιος και ο Βοριάς του Θανάση Νεοφώτιστου (Φεστιβάλ Δράμας)
  • ΤΑΙΝΙΑ 5 : 8 της Χαράς Δέλα (Φεστιβάλ Δράμας)
  • ΤΑΙΝΙΑ 6 : Fairy…tails της Έμυ Τζάβρα – Bulloch (Φεστιβάλ Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας)
  • ΤΑΙΝΙΑ 7 : Sphinx του Κων/νου Καραμαγκιώλη (Balkans Beyond Borders Short Film Festival)
  • ΤΑΙΝΙΑ 8 : Boy Story του Θανάση Αγγελόπουλου (Balkans Beyond Borders Short Film Festival, Comedy Cluj Short Festival)

Η προβολή των ταινιών των αποφοίτων του πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών BA in Mass communication Film & TV Directing του Ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30, στον Κινηματογράφο «Τριανόν» [Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, μετρό Βικτώρια, τηλ. 210 8215469).


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.