WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Μαθητές από την Αυστρία στο «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Rodion paideiaΤην Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, τα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχτηκαν μία ομάδα από οκτώ Αυστριακούς μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Αρχαίων Ελληνικών που διοργανώθηκε φέτος -όπως και κάθε χρόνο- στη χώρα τους.

 

Rodion Austria1Η επίσκεψη των μαθητών εντάχθηκε στο πλαίσιο επιμορφωτικής εκδρομής που πραγματοποίησαν στο νησί μας τις τελευταίες μέρες με τη συνοδεία της κ. Μαρίτσας Μαντικού και του υπεύθυνου εκπαιδευτικού τους, κ. Paul Dienstbier. Οι νεαροί Αυστριακοί προσήλθαν από νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων και παρακολούθησαν μάθημα αρχαίων ελληνικών μαζί με μαθητές της Β΄ Λυκείου του σχολείου. Μέσα από σειρά ποικίλων δραστηριοτήτων, οι φιλοξενούμενοι μαθητές ενεπλάκησαν με ενθουσιασμό στην εκπαιδευτική διαδικασία, υποβάλλοντας εύστοχες ερωτήσεις σχετικά με το αρχαίο θέατρο και τη δραματική ποίηση των αρχαίων Ελλήνων γένει, και δίνοντας στους Έλληνες μαθητές την ευκαιρία να ακούσουν ανάγνωση αρχαιοελληνικών κειμένων με την ερασμιακή προφορά. Εν συνεχεία, παρακολούθησαν σεμινάριο θεατρικής αγωγής, συμμετέχοντας ενεργά στα διάφορα δρώμενα υπό την καθοδήγηση της κ. Μυρσίνης Λενούδια, εκπαιδευτικού θεάτρου του σχολείου. Μέσα σε πραγματικά ευχάριστο κλίμα, στον χώρο της βιβλιοθήκης των Εκπαιδευτηρίων, Έλληνες και Αυστριακοί μαθητές και εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν ποικίλες και ενδιαφέρουσες απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα, για την αξία και την προσφορά του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τη μαγεία -αλλά και την αναμφίβολη δυσκολία- της εκμάθησης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

 

Rodion Austria2Η εμπειρία ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τόσο για τους «οικοδεσπότες» όσο και για τους «φιλοξενούμενους», οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο το απόγευμα στο αρχαίο θέατρο της Ρόδου, όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να ενημερωθούν περαιτέρω για την τριλογία «Ορέστεια» του Αισχύλου (με αφορμή την σχετική, καταπληκτική θεατρική παράσταση από την ερασιτεχνική ομάδα «ΠΡΑΞΙΣ», την οποία παρακολούθησαν προ διημέρου).


Στο τέλος, οι Αυστριακοί μαθητές και οι συνοδοί τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την εγκάρδια υποδοχή και κατέθεσαν τον ειλικρινή θαυμασμό τους για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται στα Εκπαιδευτήρια. Δέχθηκαν αναμνηστικά δώρα από τον Γενικό Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», κ. Κυριάκο Κυριακούλη και ζήτησαν την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων ανάμεσα στα δύο σχολεία.

 

Rodion Austria3  Rodion Austria4

 

 

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika 

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.