WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Νέα Μεγάλη Διεθνής Διάκριση για τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο

Rodion paideiaΑπό 18 έως 28 Ιουλίου στην πόλη Santa Marta της Κολομβίας διεξήχθη η 54η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα με τη συμμετοχή της χώρας μας. Σ' αυτή την κορυφαία μαθηματική διοργάνωση, που έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον, συμμετείχαν 97 χώρες με τις Εθνικές τους αποστολές. Έλαβαν μέρος οι 528 καλύτεροι μαθητές της υφηλίου. Τα 496 ήταν αγόρια ενώ τα 52 κορίτσια.

 

Rodion Skiadopoulos1Κατόπιν των τελικών αποτελεσμάτων ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος, μαθητής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» (απόφοιτος της Β΄ τάξης του Λυκείου), κατέκτησε εύφημη μνεία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση σε ένα διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας και υψηλού κύρους. Όλοι οι μαθητές δοκιμάστηκαν για δύο ημέρες σε επίπονη γραπτή δοκιμασία.


Η διάκριση αυτή του Αθηναγόρα Σκιαδόπουλου αποτελεί συνέχεια του Χάλκινου Μεταλλίου που κέρδισε πρόσφατα στην 30η Βαλκανική Ολυμπιάδα, που έγινε στην Κύπρο. Ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος συμμετείχε στην εξαμελή Εθνική Ομάδα κατόπιν πέντε διαδοχικών Μαθηματικών διαγωνισμών που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κατά το σχολικό έτος 2012-13.


Rodion Skiadopoulos2Κατά το σχολικό έτος 2011-2012 ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Μαθηματικών, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στις 3-15 Ιουλίου 2012 στην Αργεντινή.


Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος, παρόλο ότι ήταν μαθητής της β’ λυκείου κατά το σχολικό έτος 2012-2013, είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος μαθητής που είχε συμμετοχή σε δύο συνεχόμενες Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών στις οποίες πέτυχε διάκριση. Μετά από αυτές τις επιτυχίες του κατατάσσεται στην 27η θέση όλων των εποχών “Hall of Fame” ανάμεσα στους έλληνες μαθητές που συμμετείχαν σε Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.


Οι Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι διαγωνισμοί στους οποίους συμμετέχουν μαθητές Λυκείων από διάφορες χώρες του κόσμου. Η πρώτη Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα διοργανώθηκε το 1959 και συνεχίζεται η διεξαγωγή της κάθε έτος και σε διαφορετική χώρα. Με την πάροδο των χρόνων οι συμμετοχές των χωρών συνεχώς αυξάνονται. Οι Μαθηματικές Ολυμπιάδες συγκεντρώνουν το διεθνές ενδιαφέρον της Μαθηματικής επιστημονικής κοινότητας και όχι μόνο, καθώς και κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου.


Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο για τη νέα ιδιαίτερα σημαντική διάκρισή του και του εύχεται κάθε επιτυχία στο νέο σχολικό έτος 2013-2014.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.