WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Η «Εβδομάδα Φυσικών Επιστημών» στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Rodion paideiaΜετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος «Μαθηματική Εβδομάδα» τον Ιούλιο, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ανακοινώνουν την πραγματοποίηση ενός ακόμη προγράμματος υψηλής εκπαιδευτικής στάθμης τον Αύγουστο με την επωνυμία «Εβδομάδα Φυσικών Επιστημών».


Η συνολική διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι μια εβδομάδα και συγκεκριμένα από 5/8/2013 έως 9/8/2013 με καθημερινά μαθήματα - εργαστήρια 9:00-13:00.

 

Rodion kalokairina 2013

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που κατά το σχολικό έτος 2013-2014 θα φοιτήσουν στις τάξεις από Ε΄ Δημοτικού μέχρι και Β΄ Λυκείου. Οι μαθητές θα είναι χωρισμένοι σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους.


Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές να καλλιεργήσουν δεξιότητες και στάσεις και να εντρυφήσουν σε θέματα με τα οποία ενδεχομένως ασχολήθηκαν ακροθιγώς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους.


Το περιεχόμενο του προγράμματος εστιάζεται στους ακόλουθους άξονες:


«Μαθαίνω να ερευνώ»

Επιδιώκεται, μέσα από τη σχεδίαση και την υλοποίηση ερευνών Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, η ανάπτυξη δεξιοτήτων επιστημονικής μεθόδου. Ειδικότερα, των δεξιοτήτων της αναγνώρισης μεταβλητών, της διατύπωσης ερευνητικού ερωτήματος, της διατύπωσης υπόθεσης, του ελέγχου μεταβλητών και του σχεδιασμού πειράματος, της συλλογής, καταγραφής και οργάνωσης δεδομένων, της ερμηνείας δεδομένων και εξαγωγής συμπερασμάτων, καθώς και του εντοπισμού ατελειών κατά τη φάση της σχεδίασης της έρευνας. Επιπρόσθετα, επιδιώκεται η καλλιέργεια θετικής στάσης απέναντι στην επιστημονική έρευνα και τις Φυσικές Επιστήμες.


«Μαγικά Πειράματα»

Μέσα από την πραγματοποίηση πειραμάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας στα οποία συνήθως οι προβλέψεις είναι διαφορετικές από τα πειραματικά αποτελέσματα, επιδιώκεται να προκληθεί το ενδιαφέρον των μαθητών, να αναπτύξουν δεξιότητες και να μυηθούν σε φαινόμενα και έννοιες των Φυσικών Επιστημών.


«Συστήματα Ρομποτικής και Αυτοματισμού»

Η ενασχόληση των μαθητών με την κατασκευή των πρώτων τους ρομπότ ενισχύει την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η συνεργατικότητα, η επίλυση προβλημάτων, η διαχείριση έργου, ο προγραμματισμός, η δημιουργικότητα, η αναλυτική και συνθετική σκέψη. Οι εφαρμογές αυτοματισμών μπορούν να αποτελέσουν το μέσο για την διαθεματική μελέτη πολλών γνωστικών αντικειμένων. Η Τεχνολογία συνδυάζεται με την πρακτική εφαρμογή αρχών της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Γεωμετρίας, της Μηχανικής και της Πληροφορικής.


«Θέματα Φυσικής»

Μια ενδιαφέρουσα σειρά διαλέξεων σε θέματα κυρίως σύγχρονης φυσικής.


Την τελευταία ημέρα του προγράμματος προβλέπεται για τους συμμετέχοντες διανυκτέρευση σε αντίσκηνα στο χώρο των εκπαιδευτηρίων.


Με τη λήξη του προγράμματος χορηγείται στους μαθητές «Βεβαίωση Παρακολούθησης».


Πληροφορίες, εγγραφές στη Γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», τηλ.: 224100 1400 (εσ.2).

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.