WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Διάλεξη για την Πολλαπλή Σκλήρυνση από το Τμήμα Λογοθεραπείας

AMC finalΤο Τμήμα Λογοθεραπείας του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Πολλαπλής Σκλήρυνσης (29/05/2013), διοργάνωσε διάλεξη με θέμα «Πολλαπλή Σκλήρυνση: μια πρόκληση - πρόσκληση για όλους μας» την Τετάρτη 22/05, η οποία απευθυνόταν κυρίως σε φοιτητές επιστημών Υγείας.

 

AMC Sklirinsi1Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Δρ Ντόσκας Τριαντάφυλλος, Νευρολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.


Η πολλαπλή σκλήρυνση ή σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια ασθένεια που προσβάλει 2.5 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας της Πολλαπλής Σκλήρυνσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η ενημέρωση για τη νόσο και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πάσχοντες.


AMC Sklirinsi2Στη διάλεξη συζητήθηκαν τα συμπτώματα που παρουσιάζονται, οι τρόποι αντιμετώπισης, καθώς και όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα για την ασθένεια. Πρόκειται για μια χρόνια νευρολογική, αυτοάνοση ασθένεια, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Μπορεί να προκαλέσει ποικιλία συμπτωμάτων όπως, αλλαγές στην αφή, προβλήματα στην όραση, μυϊκή ατροφία, κατάθλιψη, προβλήματα στον προσανατολισμό και την ομιλία, εξάντληση, νοητική βλάβη, προβλήματα με την ισορροπία και πόνο, αλλά και αναπηρία σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.