WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

126 φοιτητές προερχόμενοι από 14 χώρες στην τελετή αποφοίτησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

IHU finalΜε επισημότητα και σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου 2013, η τελετή αποφοίτησης των 126 μεταπτυχιακών φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Η τελετή έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», παρουσία εκατοντάδων συγγενών και φίλων των αποφοίτων, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη από όλα τα μέρη της γης για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.


Πιο συγκεκριμένα, οι φετινοί απόφοιτοι προέρχονται από δεκατέσσερις (14) χώρες: Ελλάδα, Αλβανία, Αρμενία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γεωργία, Λιθουανία, Μεξικό, Μολδαβία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία και Τουρκία.

 

IHU Kathigites1Η τελετή ξεκίνησε με την αναγόρευση τριών εξεχόντων ακαδημαϊκών σε Επίτιμους Διδάκτορες του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Καθηγητή Σπύρου Πολλάλη, του Καθηγητή Herbert Kronke και του Δρ. Φαίδωνα Αβούρη.


Τους τιμώμενους καθηγητές παρουσίασαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης Καθηγητής Νικόλαος Μουσιόπουλος, ο Καθηγητής Αθανάσιος Καΐσης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας Καθηγητής Ιωάννης Βλαχάβας αντίστοιχα, ενώ η αναγόρευσή τους έγινε από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Καθηγητή Κώστα Θ. Γραμμένο.


Ο Καθηγητής Σπύρος Πολλάλης τόνισε στην ομιλία του την αναγκαιότητα για αλλαγή νοοτροπίας στην Ελληνική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα με βάση την αξιοκρατία. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης του εξαίρετου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα μας. Έκλεισε την ομιλία του και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό λέγοντας: «Δώστε στους συνεργάτες σας και στους υφισταμένους σας ένα δημιουργικό περιβάλλον, χώρο για ανάπτυξη, αξιοκρατία, καθοδήγηση για το δικό τους όφελος, υπευθυνότητα και επιβράβευση.»


Ο Καθηγητής Herbert Kronke, εξήρε το έργο των Ελλήνων φοιτητών και νομικών επιστημόνων, που γνώρισε κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας στη Γερμανία. Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι τα μεταπτυχιακά προγράμματα Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου, θα καταστούν «το νέο στολίδι για την πόλη της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας.»


Ο Επίτιμος Διδάκτωρ Φαίδων Αβούρης, ανέλυσε τη σημαντικότητα της νανοτεχνολογίας στη σύγχρονη κοινωνία. Αναφερόμενος στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η εκπαίδευση, το επιχειρηματικό πνεύμα και η σκληρή δουλειά είναι οι μόνες μας βιώσιμες επιλογές.»


IHU Kathigites2Στη συνέχεια, ακολούθησε η απονομή των επαίνων στους αριστούχους φοιτητές καθώς και των πτυχίων όλων των σχολών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.


Εκ μέρους των αποφοίτων απηύθυνε χαιρετισμό η κα Christina - Alexandra Nastaze, απόφοιτος του προγράμματος MA in Black Sea Cultural Studies, η οποία αναφέρθηκε στις γνώσεις που αποκόμισε κατά τη διάρκεια των σπουδών της λέγοντας: «αισθάνομαι τυχερή για δύο λόγους. Πρώτον γιατί στην διάρκεια των σπουδών μου στο Διεθνές Πανεπιστήμιο είχα άξιους καθηγητές που με ενέπνευσαν και δεύτερον γιατί είχα συμφοιτητές που με έκαναν να νιώθω ότι συμμετέχω σε κάτι εξαιρετικά σπουδαίο». Αποχαιρέτησε τους συμφοιτητές της μιλώντας στην Ελληνική γλώσσα, την οποία έμαθε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.


Η τελετή αποφοίτησης ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Καθηγητή Κώστα Θ. Γραμμένου, ο οποίος αφού συνεχάρη τους αποφοίτους και τις οικογένειές τους, τόνισε: «Ήλθε η ώρα να σας προπέμψω λέγοντας πως σε όλη σας τη ζωή και στις πιο δύσκολες στιγμές σας, να κοιτάτε πάντοτε μπροστά, να κοιτάτε πάντοτε ψηλά κι αυτό να γίνει βασική αρχή της ζωής σας. Οι ευχές των γονιών σας που τόσο κοπίασαν για σας και οι ευχές των Καθηγητών σας από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, που σας προσέφεραν μια υψηλού επιπέδου παιδεία, να είναι οδηγός και φυλακτό σας. Παιδιά, κοιτάτε ψηλά, κοιτάτε μπροστά!»

 

Λίγα λόγια για τους τιμώμενους καθηγητές

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.