WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η Εβδομάδα Διεθνούς Πανεπιστημίου

IHU final5 ημέρες
20 εκδηλώσεις
Δεκάδες θεματικές
Περισσότεροι από 1200 συμμετέχοντες

 

Η 1η Εβδομάδα Διεθνούς Πανεπιστημίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αφήνοντας στους συμμετέχοντες τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

IHU Week1 2013Από την 1η έως την 5η Απριλίου 2013, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, 20 διαφορετικές εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν ως πρωταρχικό στόχο την προσέγγιση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και την ανάπτυξη αμφίδρομης επικοινωνίας με αυτή. 


Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Κώστας Θ. Γραμμένος: «Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες το Πανεπιστήμιο πρέπει να καλλιεργεί, να γονιμοποιεί και να κινητοποιεί τις δυνάμεις της αριστείας στην διδασκαλία και στην έρευνα έχοντας ένα σαφώς φοιτητοκεντρικό χαρακτήρα αλλά και χτίζοντας μια αμφίδρομη σχέση με την ευρύτερη κοινωνία. Η Εβδομάδα Διεθνούς Πανεπιστημίου, αποτελεί απόρροια αυτής της φιλοσοφίας.»


Κατά τη διάρκεια του εξαιρετικά δημιουργικού πενθημέρου συζητηθήκαν θέματα σχετικά με την οικονομία, το δίκαιο, το περιβάλλον, την ενέργεια και την τέχνη. Δεκάδες έγκριτοι ομιλητές ανέπτυξαν τις ιδέες τους για την Ελλάδα του μέλλοντος, καθώς και τη Θεσσαλονίκη ως κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και ανάδειξης της ιστορίας της Μαύρης Θάλασσας.


IHU Week1 2013bΣημαντικό κομμάτι της 1ης Εβδομάδας Διεθνούς Πανεπιστημίου αποτέλεσε η παρουσίαση ζητημάτων σχετικά με την καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη του αστικού χώρου, την ενέργεια καθώς και την ατμοσφαιρική ρύπανση στον αστικό ιστό με καίριες αναφορές στον ρόλο των μηχανικών στη σύγχρονη ενεργειακή πραγματικότητα.


Παράλληλα το κοινό ενημερώθηκε για θέματα που αφορούσαν στην τέχνη, στο δίκαιο και στις επιχειρήσεις ενώ η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με την άκρως επιτυχημένη εκδήλωση για ζητήματα διαιτησίας και διαμεσολάβησης.


Όλες οι ανωτέρω θεματικές συνδέονται άμεσα με τα γνωστικά αντικείμενα των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών τα οποία προσφέρει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Περισσότερα για το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στην ιστοσελίδα www.ihu.edu.gr


Ταυτότητα
Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τα εξής μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.