WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

GeoponikoPanepistimioΟι σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την επάρκεια της τροφής, την εξασφάλιση πόσιμου νερού και τη διατροφική ασφάλεια ή καλούνται να απαντήσουν σε ακανθώδη ζητήματα που άπτονται της αειφορίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων όπως η κλιματική αλλαγή και η αναζήτηση πηγών «καθαρής» ενέργειας.


Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.) λαμβάνοντας υπόψη ότι η υποχρέωση παρουσίασης και χρησιμοποίησης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο είναι κάτι που απορρέει από τον σκοπό και την αποστολή του σκοπεύει να δημιουργήσει ένα Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας το οποίο θα αποτελέσει τη δομή υποστήριξης για τη μεταφορά της αναπτυσσόμενης τεχνογνωσίας και τεχνολογίας στην κοινωνία, με σκοπό την ώθηση της εθνικής οικονομίας μέσω της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και νέων οικονομικών δραστηριοτήτων. Το εν λόγω Κέντρο πρόκειται να δραστηριοποιηθεί σε τομείς όπως αυτούς των βιοεπιστημών με έμφαση στη γεωπονική επιστήμη, της γεωργικής τεχνολογίας, της βιοτεχνολογίας, των τροφίμων και του περιβάλλοντος. Ένας από τους βασικούς σκοπούς του Κέντρου θα είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση.


Προς την κατεύθυνση αυτή το Γ.Π.Α., σε συνεργασία με το ΕλληνοΑμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, διοργανώνει την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 ημερίδα με τίτλο: «Επαναπροσδιορίζοντας το επιχειρηματικό οικοσύστημα» όπου θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν οποιονδήποτε θελήσει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στους προαναφερόμενους επιστημονικούς τομείς. Ειδικότερα θα αναλυθούν ζητήματα περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών, αρχικής ίδρυσης επιχειρήσεων και εξεύρεσης κεφαλαίων χρηματοδότησης.


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά Οδός 75, Βοτανικός).


Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.aua.gr καθώς και στο παρακάτω link.

 

*ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.