WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Τελετή Αποφοίτησης των Φοιτητών του IST College / University of Hertfordshire στο Μέγαρο Μουσικής

ISTΣε μία εντυπωσιακή και συγκινητική εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013 στο Μέγαρο Μουσικής, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τελετή αποφοίτησης του IST College / University of Hertfordshire με τη συμμετοχή των Πρυτανικών αρχών και του ακαδημαϊκού προσωπικού των δύο ιδρυμάτων.

 

IST apofoitisi2013 aΠαρουσία των Γενικών Διευθυντών του IST College κ.κ. Γ. Καστρινάκη και Δρ. Φουντουκάκο, καθώς και κορυφαίων προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο αλλά και γονέων, απονεμήθηκαν οι Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα Βραβεία Άριστης Επίδοσης σε 80 νέους φοιτητές, σε μια εκδήλωση που ακολούθησε το ακριβές τελετουργικό της αποφοίτησης που πραγματοποιείται στην Αγγλία από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, το οποίο διατηρεί συνεργασία δικαιόχρησης με το IST College από το 1992.


IST apofoitisi2013 bΚύριοι ομιλητές ήταν οι δύο Πρυτάνεις, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Hertfordshire, καθηγητής Quintin McKellar και ο Πρύτανης του IST College, καθηγητής Ελευθέριος Παπαθανασίου, οι οποίοι και απένειμαν τα πτυχία και βραβεία στους αποφοίτους και φοιτητές.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Hertfordshire, καθηγητής Quintin McKellar επισήμανε ότι η γνώση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δώρα που μπορεί να λάβει κανείς και ως εκ τούτου, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα οφείλουν να προετοιμάσουν τους φοιτητές τους έτσι ώστε να αποκτήσουν γνώση και δεξιότητες που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενδυνάμωση των εφοδίων τους καθιστώντας τους ικανούς να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν τα προσεχή χρόνια λόγω της οικονομικής ύφεσης. Όπως τόνισε, είναι σημαντικό να συνεχίσουν οι απόφοιτοι να επενδύουν στη γνώση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να εξελιχθούν, να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και οικονομίας, δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία.

 

IST apofoitisi2013 cΟ Πρύτανης του IST College, καθηγητής Ελευθέριος Παπαθανασίου ξεκίνησε την ομιλία του με έναν παραλληλισμό, αναφερόμενος σε ομιλία που παρέθεσε ο Steve Jobs το 2005 σε αποφοίτους μιλώντας για την απόλυσή του από την Apple, λέγοντας πως ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να του συμβεί, εφόσον «το βάρος του να είσαι επιτυχημένος αντικαταστάθηκε από το ξαλάφρωμα να ξεκινάς απ’ την αρχή και αβέβαιος για οτιδήποτε». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρύτανης του IST College αυτά που κράτησαν όρθιο τον Steve Jobs ήταν η πίστη και η αγάπη σ’ αυτό που ο ίδιος έκανε. Είναι σίγουρο, τόνισε ο Πρύτανης απευθυνόμενος στους αποφοίτους, ότι «έχετε σημαντικά προσόντα για τα οποία μοχθήσατε εσείς και οι οικογένειές σας. Τα προσόντα αυτά ανήκουν σε σας και σε κανέναν άλλο και είναι πια μέρος του εαυτού σας. Είναι αυτά, που μαζί με τα όσα άλλα χαρίσματα διαθέτετε, θα σας οδηγήσουν εκεί που ποθείτε, όποιες και αν είναι οι δυσκολίες. Έχετε λοιπόν εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στις δικές σας δυνάμεις. Τα εφόδια τα έχετε. Από σας εξαρτάται η συνέχεια, όποιες και αν είναι οι συνθήκες. Ακολουθείστε τις προτροπές του Steve Jobs, που έχουν αποδειχτεί αληθινές από τη ζωή. Με θάρρος στις δυνάμεις σας, που είναι ήδη δοκιμασμένες αφού είστε απόφοιτοι, να ατενίζετε το μέλλον τόσο με αισιοδοξία όσο και με πίστη. Εμείς, ολόκληρη η οικογένεια του IST, που μας τιμά το ότι είναι και δική σας, έχουμε πίστη σε σας, γιατί γνωρίζουμε πραγματικά «τι το σημαντικό» καταφέρατε με την αποφοίτησή σας. Την πίστη αυτή την είχαμε πάντα για όλους τους προηγούμενους απόφοιτους και την έχουμε και σήμερα για σας, με περίσσιο πείσμα και ακόμα πιο δυνατή, ενάντια στις δυσκολίες των καιρών.»

 

IST apofoitisi2013 dΤέλος, εκπροσωπώντας τους αποφοίτους του IST College, η απόφοιτη Μαργαρίτα-Ελένη Κοντού, ευχαρίστησε εκ μέρους των αποφοίτων τη Διοίκηση και το προσωπικό του ιδρύματος για την παροχή ενός άρτιου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, συνεργασίας και μεθόδων διδασκαλίας, που το IST College μαζί με το πανεπιστήμιο του Hertfordshire τους παρείχε, εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες για την επιτυχή επαγγελματική εξέλιξή τους. Κλείνοντας, τόνισε: «Λένε πως το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους. Σήμερα γυρίζουμε μία καινούργια σελίδα στο μέλλον μας.»


Σύντομο Προφίλ: IST College

IST apofoitisi2013 e

Το IST College, το πρώτο επιχειρησιακό κολλέγιο στο χώρο της Ελληνικής εκπαίδευσης, ιδρύθηκε το 1989 με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και την άμεση σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Διατηρεί από το 1992 συνεχή σύμβαση δικαιόχρησης (franchise) για την αποκλειστική υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα, για την απόκτηση τίτλων σπουδών Bachelor’s και Master’s που χορηγούνται απευθείας από το University of Hertfordshire, ένα από τα πρότυπα επιχειρησιακά πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το IST College: www.ist.edu.gr

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.