WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Invitation to a Scottish night

HAEd DundeeΜε αφορμή τον εορτασμό του Burns Night, το Hellenic Association for Education www.HAEd.edu.gr και το University of Dundee https://www.dundee.ac.uk/, σας προσκαλούν σε μια σκωτσέζικη βραδιά, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 19.00, στο Club House των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα – Γείτονα στην Παλλήνη https://www.cgs.gr/main/el/contact-us.


Kαλεσμένοι από τη Σκωτία οι :
Tom Hamilton
Director of Education and Professional Learning, General Teaching Council for Scotland &

Teresa Moran
Associate Dean of Education and Professional Development, University of Dundee


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: https://www.haed.edu.gr/index.php/en/latest-news/item/166-celebrating_burns_night.html


Λίγα λόγια για το μεγάλο σκωτσέζο ποιητή Robert Burns:

Robert BurnsΤο πιο γνωστό πορτραίτο του R. Burns από τον Alexander Nasmyth, 1787 Burns supper
Ο Robert Burns, (25 Ιανουαρίου 1759 – 21 Ιουλίου 1796) θεωρείται ο σημαντικότερος ποιητής της Σκωτίας. Άνοιξε το δρόμο για την κίνηση ρομαντισμού και μετά το θάνατό του έγινε πηγή έμπνευσης και επηρέασε σημαντικά τη σκωτσέζικη λογοτεχνία. Ο Burns είναι είδωλο πολιτισμού για τη Σκωτία και τη διασπορά της ανά τον κόσμο. Εκτός από τα πρωτογενή δικά του έργα, ο Burns συγκέντρωσε λαϊκούς παραδοσιακούς στίχους και μελωδίες από όλη τη Σκωτία και τα διασκεύασε ή τα αναμόρφωσε. Το ποίημά του «Scots Wha Hae” για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν (ανεπίσημος) εθνικός ύμνος της Σκωτίας. Ο εορτασμός της ζωής και του έργου του επικράτησε να γίνεται την ημέρα των γενεθλίων του (25 Ιανουαρίου) με τo Burns Night ή Burns Supper.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.