WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ανακοίνωση προς τους Απόφοιτους του MBS College σχετικά με την Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας των Τίτλων Σπουδών τους

MBS College newΜετά την ψήφιση του Μεσοπρόσθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 στις 7/11/2012 στη Βουλή και τη θεσμοθέτηση νόμων που προβαίνουν σε τροποποίηση του Π.Δ. 38/2010 σχετικά με την αναγνώριση των πτυχίων που απονέμουν με τη μέθοδο δικαιόχρησης (franchise) τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια στους επιτυχώς αποφοιτήσαντες στα Κολλέγια, θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους απόφοιτους του MBS College να προβούν σε κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στο ΣΑΕΠ (Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων) για τη χορήγηση επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών τους με τα Ελληνικά ΑΕΙ.


Για να δείτε τα δικαιολογητικά πατήστε ΕΔΩ.

Σημειώσεις:
1) Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν στην ταχυδρομική διεύθυνση:
Τμήμα Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑΣ Ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 Μαρούσι

Επιπλέον στοιχεία επικοινωνίας ΣΑΕΠ:
Τηλ.: (+30) 2103442485 / 2103443163 / 2103443168
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
fax: (+30) 210 344 3158

 

2) Η διαδικασία αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοδυναμίας Τίτλων Τυπικής Ανώτατης Εκπαίδευσης διαρκεί 1-4 μήνες


3) Τα παραπάνω δικαιολογητικά, μετά την υποβολή τους στο ΣΑΕΠ, παραμένουν στο φάκελο του ενδιαφερομένου που τηρείται στην υπηρεσία και δεν επιστρέφονται μετά το πέρας της εξέτασης της αίτησης από το ΣΑΕΠ ή σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να αποσύρει την αίτησή του.


4) Στην σχετική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρεται ότι θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα δικαιολογητικά σε φωτοαντίγραφα επικυρωμένα και επίσημα μεταφρασμένα. Αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για το Πτυχίο και την Αναλυτική Βαθμολογία (transcript) και ΟΧΙ για το Αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών (syllabus).

 

5) Στην σχετική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, η “Σφραγίδα της Χάγης”, μπορεί να αντικατασταθεί από την επικύρωση των εγγράφων από το Βρετανικό Συμβούλιο.


6) Η σχετική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας με τα δικαιολογητικά και τη νομοθεσία της επαγγελματικής αναγνώρισης των πτυχίων που απονέμουν τα συμπράττοντα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια στα Κολλέγια είναι η εξής:

https://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=232&Itemid=318&lang=el


7) Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το MBS College, κα Μητροπούλου στο 2810 342700 και στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.