WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Εκπαιδευτική Επίσκεψη τoυ Τμήματος Ψυχολογίας στο Δρομοκαΐτειο και άλλες δράσεις στο πλαίσιο του «Employability Week»

MC logoΤην Παρασκευή 23 Νοεμβρίου οι τελειόφοιτοι φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο».

 

MED Dromokaitio1

Ο κ. Καράμπελας, Ψυχολόγος του Νοσοκομείου, ξενάγησε τους φοιτητές στα διατομεακά τμήματα του Νοσοκομείου και τους μίλησε για την ιστορία της Ψυχιατρικής στην Ευρώπη και τις επιρροές που την οδήγησαν στη σημερινή υπόστασή της, την ιστορία του Δρομοκαϊτείου, για τα διάφορα ψυχομετρικά και προβολικά εργαλεία μέτρησης καθώς και για το ρόλο του Ψυχολόγου τόσο σε κάποιο θεραπευτικό πλαίσιο όσο και γενικά, δίνοντας έμφαση στον κώδικα δεοντολογίας. Η συγκεκριμένη δράση προσέφερε στους φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής πρακτική γνώση για την εκ των έσω λειτουργία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου καθώς και πολύτιμη γνώση για τον ενεργό ρόλο του Ψυχολόγου στο θεραπευτικό πλαίσιο.


Στο πλαίσιο του «Employability Week» οι φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Mediterranean College, είχαν την εξαιρετική δυνατότητα να συμμετέχουν επιπλέον και στις παρακάτω δράσεις:


Δευτέρα 05/11/2012 – «Φλερτάροντας με την Αγορά Εργασίας»

Με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, οι φοιτητές και φοιτήτριες των τμημάτων Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον αντιπρόσωπο της Ranstad κ. Απόστολο Κατσόρχη, για θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας στους τομείς των φοιτητών, καθώς και τους «έξυπνους» τρόπους εύρεσης εργασίας (π.χ. ηλεκτρονική εύρεση εργασίας και δικτύωση στο χώρο). Ο κ. Κατσόρχης παρουσίασε επίσης στους φοιτητές πρακτικούς τρόπους υπεροχής στη συγγραφή βιογραφικών, όπως εμφάνιση και έκταση, πληροφορίες που πρέπει να (μην) υπάρχουν στο βιογραφικό, καθώς και συμβουλές για τη διεξαγωγή της συνέντευξης (π.χ. ντύσιμο, ομιλία, απαντήσεις σε ερωτήσεις). Η συγκεκριμένη δράση προσέφερε στους φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής πρακτική γνώση τόσο για τους πιθανούς τρόπους που μπορούν να ψάξουν για μια θέση εργασίας όσο και στο τρόπο παρουσίασης του εαυτού τους.


MED Dromokaitio2Τρίτη 13/11/2012 – «Από το Θρανίο στο Γραφείο»

Μέσα από την καινοτόμο αυτή δράση, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του τμήματος Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με επαγγελματίες του χώρου, σε ένα φιλικό περιβάλλον.

Οι ψυχοθεραπευτές, και απόφοιτοι Κολλεγίων, κ. Χριστιάνα Γερμανού και κ. Ιωάννης Πετρής, μίλησαν στους φοιτητές βασισμένοι στις δικές τους εμπειρίες για την αγορά εργασίας στον τομέα της Ψυχολογίας και της Ψυχοθεραπείας, τις δυσκολίες του χώρου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, το επαγγελματικό μέλλον στη χώρα, καθώς και εναλλακτικούς τρόπους επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Η συγκεκριμένη δράση προσέφερε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Σχολής πρακτική γνώση τόσο για το επαγγελματικό τους μέλλον όσο και για τους τρόπους που μπορούν να πετύχουν ως επαγγελματίες του χώρου.


Τετάρτη 14/11/2012 – «Παρουσίαση του Διαγνωστικού & Προβολικού Εργαλείου Fairytale Τest»

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Ψυχολογίας συμμετείχαν στην παρουσίαση του Διαγνωστικού & Προβολικού Εργαλείου «Fairytale Test» από την δημιουργό του τεστ, Δρ Καρίνα Κουλάκογλου. Η Δρ Κουλάκογλου κατά τη διαδραστική παρουσίαση του τεστ μίλησε για τη δημιουργία και την εφαρμογή του, τη χρήση και τα πορίσματά του και τη σημαντικότητά του ως επαγγελματικό, διαγνωστικό και ψυχοθεραπευτικό εργαλείο στη διάγνωση της παιδικής προσωπικότητας με την χρήση των παραμυθιών ως προβολικά βοηθήματα. Η συγκεκριμένη δράση προσέφερε στους φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής πρακτική γνώση για την εφαρμογή του συγκεκριμένου τεστ. Οι φοιτητές επίσης ενημερώθηκαν για τα μοναδικά προνόμια που έχουν βάση της συνεργασίας του Fairytale Society και του Mediterranean College.


Περισσότερες Πληροφορίες: Mediterranean Colelge, Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, www.medcollege.edu.gr

* Photos: Στιγμιότυπα από την Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Δρομοκαΐτειο

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.