WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

«Ανάπτυξη δεξιοτήτων: το κλειδί για μία επιτυχημένη καριέρα»

ISTΣειρά διαλέξεων σε μαθητές Λυκείου από έναν κορυφαίο ακαδημαϊκό και σύμβουλο σε θέματα συνεργασίας πανεπιστημίων και επιχειρήσεων

 

Ο Sir Tim Wilson, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Hertfordshire, σύμβουλος της Βρετανικής κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν στη συνεργασία επιχειρήσεων-πανεπιστημίων και Πρόεδρος του Μεικτού Διοικητικού Συμβουλίου του IST College, πραγματοποιεί σε συνεργασία με το IST College, μία σειρά επισκέψεων σε Λύκεια της Αττικής μοιράζοντας τις σκέψεις του, αλλά και ανταλλάσοντας ιδέες και απόψεις με μαθητές αναφορικά με τη σημασία ανάπτυξης δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους νέους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

 

«Η γνώση είναι απαραίτητη, αλλά δεν αρκεί μόνο η γνώση. Άλλωστε πλέον η γνώση είναι εύκολο να αποκτηθεί. Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε σε θέση να την αξιοποιούμε και να την αναπτύσσουμε, βελτιώνοντας παράλληλα τις δεξιότητές μας» αναφέρει ο Sir Tim Wilson στην ομιλία του με θέμα «Ανάπτυξη δεξιοτήτων: το κλειδί για μία επιτυχημένη καριέρα». Στη συνέχεια, ο Sir Tim Wilson αναφέρθηκε σε είδη δεξιοτήτων που είναι σημαντικό να αναπτύξουν οι μαθητές προκειμένου να αυξήσουν την απασχολησιμότητά τους, όπως π.χ. το να μάθουν να δουλεύουν σε ομάδες, να επικοινωνούν με άτομα διαφορετικών ειδικοτήτων, να αναλύουν σύνθετα προβλήματα, να ενισχύσουν τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες, να καλλιεργήσουν επιχειρηματικό πνεύμα, να κατανοούν διαφορετικούς πολιτισμούς, να διαθέτουν αυτογνωσία.


Ο Sir Tim Wilson θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στοχαστές σε θέματα που αφορούν στη συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, συνεργασία που την τελευταία δεκαετία έχει μεταμορφώσει το Βρετανικό πανεπιστημιακό σύστημα. Είναι τακτικός ομιλητής σε διεθνή συνέδρια που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα.


Πρόσφατα, του ανατέθηκε από την Βρετανική κυβέρνηση να προτείνει ένα πρόγραμμα δράσης που θα βοηθήσει να γίνει το Ηνωμένο Βασίλειο το καλύτερο μέρος στον κόσμο αναφορικά με τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, εξ ου και το The Review of Business-University Collaboration 2012.


Σύντομο Προφίλ: IST College

Το IST College, το πρώτο επιχειρησιακό κολλέγιο στο χώρο της Ελληνικής εκπαίδευσης, ιδρύθηκε το 1989 με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και την άμεση σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Διατηρεί από το 1992 συνεχή σύμβαση δικαιόχρησης (franchise) για την αποκλειστική υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα, για την απόκτηση τίτλων σπουδών Bachelor’s και Master’s που χορηγούνται απευθείας από το University of Hertfordshire, ένα από τα πρότυπα επιχειρησιακά πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας.


Το IST College, αξιοποιώντας τη μακρόχρονη συνεργασία του με το βραβευμένο ως το καλύτερο επιχειρησιακό πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας, University of Hertfordshire, στοχεύει στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την προαγωγή της επιχειρηματικότητας μέσα από:

  • Την προσφορά ακαδημαϊκών προγραμμάτων, Bachelor’s & Master’s, που συνδυάζουν τη θεωρία με τη διεθνή μεθοδολογία και πρακτική ενώ ταυτόχρονα απαντούν και είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της ελληνικής πραγματικότητας και της αγοράς εργασίας.
  • Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα.
  • Την οργάνωση σειράς ενεργειών για τους φοιτητές – διαλέξεις, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, διαγωνισμούς σε συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς, με στόχο την επαφή των φοιτητών του IST College με το εργασιακό περιβάλλον και τον επιχειρηματικό κόσμο.
  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα διάδοσης του επιχειρηματικού πνεύματος αποτελεί ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με τίτλο «Crazy Business Ideas» που διοργάνωσε το IST College για 2η συνεχή χρονιά με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους απ’ όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη. Φέτος, μετά την μεγάλη επιτυχία του περυσινού διαγωνισμού, το Crazy Business Ideas τέλεσε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το IST: www.ist.edu.gr

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.