WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Εκπαιδευτική Επίσκεψη τoυ Τμήματος Παιδαγωγικών στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

mediterranΣτο πλαίσιο του «Employability Week»


Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 το Τμήμα Παιδαγωγικών του Mediterranean College πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με σκοπό να γνωρίσουν οι φοιτητές τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Μουσείου, και να κατανοήσουν την σπουδαιότητα της μουσειακής αγωγής στην προσχολική ηλικία. Οι φοιτητές της Σχολής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Χορός των Σχημάτων» και να συζητήσουν με τους υπεύθυνους των προγραμμάτων για την εκπαιδευτική αξία αλλά και την τροποποίηση του προγράμματος ανάλογα με την ηλικία των παιδιών που το παρακολουθούν.

 

MED paidikomouseio1

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, συμμετείχαν σε διαφορετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες βασισμένες στα εκθέματα του Μουσείου και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συζήτησαν με τις συντονίστριες των προγραμμάτων για τον τρόπο υλοποίησης ενός μουσειακού προγράμματος. Επιπλέον, ενημερώθηκαν εκτενώς για την λειτουργία καθώς και για τις δραστηριότητες του Παιδικού Μουσείου. Η επίσκεψη των φοιτητών του τμήματος Παιδαγωγικών στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συνέβαλε όχι μόνο στην ανάδειξη της αξίας της μουσειακής αγωγής στην προσχολική ηλικία αλλά και στην πολύπλευρη κατάρτισή των φοιτητών για το σχεδιασμό / αξιοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.


Περισσότερες Πληροφορίες: Mediterranean Colelge, Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, www.medcollege.edu.gr

MED paidikomouseio2 MED paidikomouseio3 MED paidikomouseio4

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.