WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Όλα τα παιδιά είναι ίσα και έχουν τις ίδιες ανάγκες

ProtypaThessΕμείς οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης, έχοντας σαν αρχή ότι: «Όλα τα παιδιά είναι ίσα και έχουν τις ίδιες ανάγκες» με την βοήθεια και καθοδήγηση των δασκάλων μας, ξεκινήσαμε από την περσινή σχολική χρονιά, ένα «ταξίδι» στη ζωή και την καθημερινότητα των μικρών μας φίλων σε όλο τον κόσμο. Μιλήσαμε για την παιδική εργασία και εκμετάλλευση, για την έλλειψη τροφής, στέγης, ασφάλειας, εκπαίδευσης αλλά και αγάπης. Είδαμε παιδιά να επιβιώνουν σε συνθήκες πολέμου και φτώχιας.Prot Unisef1

Μας προβλημάτισαν οι επιπτώσεις του πολέμου, της προσφυγιάς, της μετανάστευσης στη ζωή ενός παιδιού. Μιλήσαμε για την επιφανειακή διαφορετικότητα και την ουσιαστική ομοιότητα των παιδιών.

 

Βοηθός και συνεργάτης σε όλη αυτή την πορεία μας στάθηκε η UNICEF με υλικό, πληροφορίες, video και φωτογραφίες που μας έστειλε από την αρχή του project. Γίναμε και εμείς ένα από τα «Σχολεία υποστηρικτές των παιδιών», στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος.

Prot Unisef2Ψάξαμε, διαβάσαμε, συζητήσαμε, αναλύσαμε, συμφωνήσαμε αλλά και διαφωνήσαμε, περιηγηθήκαμε σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Επισκεφτήκαμε και επικοινωνήσαμε με ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, με παιδιά με ειδικές ικανότητες, παίξαμε μαζί τους, αναπτύξαμε ουσιαστικές σχέσεις, μοιραστήκαμε τη χαρά, το γέλιο αλλά και τα προβλήματα τους. Έτσι καταλάβαμε μέρα με την ημέρα ότι αν στείλεις στα πόδια ενός παιδιού μια μπάλα, θα παίξει, αν του προσφέρεις ένα χαμόγελο θα σου γελάσει, αν του δώσεις μια αγκαλιά θα σε αγκαλιάσει.

 

Πλημμυρισμένοι από τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τα συναισθήματα, θελήσαμε να τα μοιραστούμε με συνομηλίκους μας απ όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό φτιάξαμε μικρούς αγγελιοφόρους μαθητές (πάνινα ομοιώματα παιδιών) πάνω στους οποίους αποτυπώσαμε τα λόγια της καρδιάς μας. Πολλά σχολεία από όλη την Ελλάδα αλλά και από τη Ρωσία, την Τουρκία, την Αγγλία, την Φιλανδία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Κύπρο...ανταποκρίθηκαν, δήλωσαν συμμετοχή και πήραν το δικό τους μικρό αγγελιοφόρο μαθητή και έγραψαν πάνω του τα δικά τους μηνύματα-ευχές.

Prot Unisef3

Τώρα λοιπόν, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων των Παιδιών, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, οι μικροί πάνινοι φίλοι μας μαζεύτηκαν στο Mediterranean Cosmos (γύρω από το σιντριβάνι, στην είσοδο των Village Cinemas) και ενώνουν τις φωνές τους με τις δικές σας, σε μια γιορτή αγάπης «ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».


Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης και η UNICEF θα είναι εκεί για να σας προσφέρουν ενημέρωση, καλλιτεχνικές δραστηριότητες (ζωγραφική, μουσική) και αναμνηστικά δώρα.


Σας περιμένουμε να ενώσετε τα χέρια σας με τα χέρια των μικρών πάνινων φίλων μας αλλά και με τα δικά μας, να ενώσετε τις φωνές σας μαζί μας γιατί…..

 

αν όλα τα παιδιά της γης πιαναν γερά τα χέρια,
κορίτσια αγόρια στη σειρά
και στήνανε χορό, ο κύκλος θα γινότανε ακόμα πιο
μεγάλος και ολόκληρη τη γη μας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ………

Μπορείτε να δείτε την πορεία των μικρών αγγελιοφόρων στο…..https://forkids.protypa.gr/ και www.protypa.gr

Prot Unisef4 Prot Unisef6 Prot Unisef5

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.