WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ τίμησε τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη

KessarisΜία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες διεθνώς, μια γυναίκα της Ευρώπης, με ακαδημαϊκούς τίτλους, παράσημα και διακρίσεις μα πάνω απ` όλα… με ανοικτό μυαλό τίμησε με την παρουσία της, την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη. Η κα Αρβελέρ είναι η πρώτη γυναίκα που ανακηρύχθηκε Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στα 700 χρόνια ιστορίας του.

 

Arveler1

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του κ. Ηλία Καίσαρη, Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων, παρουσία του Ιδρυτή του Σχολείου κ. Ανδρέα Καίσαρη, των Διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου, με τον γνωστό χειμαρρώδη λόγο της, η Πρύτανης κα Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ περιέγραψε ιστορικά αλλά και ρεαλιστικά την διαχρονική στάση της ανθρωπότητας απέναντι στον Φασισμό και το Ναζισμό.

 

Αναφέρθηκε μάλιστα στην πολυπολιτισμική Γαλλία, στην οποία ζει περί τα 60 χρόνια, όπου, παρά το γεγονός ότι ήταν...μετανάστρια, όπως είπε, της εμπιστεύθηκαν την ευθύνη για το σύνολο της εκπαίδευσής τους σε όλες τις βαθμίδες, ανακηρύσσοντάς την Πρύτανη των Πανεπιστημίων της Γαλλίας, μια μόνιμη θέση Υφυπουργού Παιδείας, στην ουσία. Με το προσωπικό της παράδειγμα, η κα Αρβελέρ θέλησε να μεταφέρει στους μαθητές και στους γονείς τους την προσωπική φιλοσοφία όσον αφορά την ξενοφοβία και τον ρατσισμό των κοινωνιών, από τα οποία δεν ξεφεύγει ούτε η Ελλάδα σήμερα. Θύμισε όμως πως οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι μετανάστες στον κόσμο, οι πρώτοι που δημιούργησαν αποικίες αλλά και εκείνοι που με τη γλώσσα τους κατάφεραν να κατακτήσουν όλον τον τότε γνωστό κόσμο.

 

Arveler2Αμέσως μετά την ομιλία της η κα Αρβελέρ απάντησε πρόθυμα στα ερωτήματα των παιδιών του Γυμνασίου της Δημοσιογραφικής Ομάδας της σχολικής εφημερίδας αλλά και της θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Ηλίας Καίσαρης εκ μέρους όλων τίμησε με μια αναμνηστική πλακέτα τη διάσημη ελληνίδα ακαδημαϊκό, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την παρουσία της στα Εκπαιδευτήρια.

Η επίσκεψή της στα εκπαιδευτήρια τελείωσε με μια γλυκιά έκπληξη, καθώς ο μαθητής του Λυκείου Παναγιώτης Παπούλιας, μέλος του ομίλου μαγειρικής του σχολείου, της πρόσφερε ένα χειροποίητο γλυκό, που την ενθουσίασε ιδιαίτερα!

 

«Σήμερα ήταν πράγματι μια ξεχωριστή μέρα για τα Εκπαιδευτήριά μας. Ένας σπάνιος άνθρωπος, μια Ελληνίδα διεθνούς ακτινοβολίας, η κα Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, μας τίμησε με τη συμμετοχή της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σχολείου μας με το γενικό τίτλο «Αφιερωμένο Εξαιρετικά» – μέσω του οποίου φιλοδοξούμε να φέρουμε σε επαφή τους μαθητές τους με εξέχουσες προσωπικότητες» σχολίασε σχετικά ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη, κ. Ηλίας Καίσαρης. Και συνέχισε: «Μας καταγοήτευσε όλους, μας δίδαξε πολλά αλλά κυρίως τόνωσε το συναίσθημά μας για το… συνάνθρωπο, μια λέξη που, όπως είπε και η ίδια, συναντάται μόνο στην ελληνική γλώσσα. Θέλω για άλλη μια φορά να την ευχαριστήσω για την τιμή που μας έκανε και προσωπικά να της ευχηθώ να είναι κοντά μας πολλά πολλά χρόνια ακόμη και να μας γοητεύει με το μοναδικό της ταμπεραμέντο, τις γνώσεις της και την πλούτο της ψυχής της» τόνισε ο κ. Ηλίας Καίσαρης.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης του Επιστημονικού Μάρκετινγκ Μάνατζμεντ κ. Λάμπρος Ρόδης.

 

Λίγα λόγια για τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη:

Η Σχολή Καίσαρη ιδρύθηκε το 1960 στο Παλαιό Φάληρο από τον Ανδρέα Καίσαρη. Κάλυπτε όλες τις βαθμίδες της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης και πολλοί από τους αποφοίτους της διακρίθηκαν αργότερα στον επιστημονικό, επιχειρηματικό και πολιτικό τομέα. Από το 1995 ξεκίνησε η λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη στη Βάρη Αττικής. Σε μία καταπράσινη ιδιόκτητη έκταση 35 στρεμμάτων και σε υπερσύγχρονα κτίρια δημιουργήσαμε ένα πρότυπο εκπαιδευτικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.