WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Το Mediterranean College ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Μαθησιακές Δυσκολίες (HND in Supporting People with Specific Learning Difficulties)

Το μοναδικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες επαγγελματικής εξειδίκευσης στον τομέα των Μαθησιακών Δυσκολιών,  αποκλειστικά στο Mediterranean College, τώρα και με τη μέθοδο της φοίτησης Εξ Αποστάσεως ( Distance Learning).
 
Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο μοναδικό μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης στις Μαθησιακές Δυσκολίες (HND in Supporting People with Specific Learning Difficulties), που προσφέρει σε αποκλειστική συνεργασία με τον αναγνωρισμένο διεθνώς Βρετανικό Εκπαιδευτικό φορέα Edexcel International. Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου 2012.
 
Το πρόγραμμα, έχει διάρκεια δύο έτη και προσφέρεται στην Ελληνική Γλώσσα κατά τη διάρκεια τεσσάρων εξαμήνων με τη μορφή part-time φοίτησης (δύο απογεύματα /εβδομάδα) ή distance-learning (δύο ημέρες /μήνα, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο), ώστε να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών που προέρχονται από την περιφέρεια. 
 
Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες του χώρου ή φοιτητές συγγενικών προγραμμάτων, οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν τα προσόντα τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, και έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συμβουλευτικών δεξιοτήτων.
 
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση και υιοθέτηση των δεοντολογικών κανόνων που διέπουν το επάγγελμα του συμβούλου σε μαθησιακές δυσκολίες, την ευαισθησία του απέναντι σε θέματα διαφορετικότητας και την κατανόηση των δυσκολιών του σύγχρονου ανθρώπου. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται συμμετοχή των φοιτητών σε παιχνίδια ρόλων, όπου πειραματίζονται με τον ρόλο του συμβούλου και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην αυτογνωσία. Η διδακτική ύλη εμπλουτίζεται από την επαγγελματική εμπειρία των καθηγητών, οι οποίοι παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα εργάζονται ως σύμβουλοι και ψυχοθεραπευτές.
 
Η δομή  και το περιεχόμενο του προγράμματος έχει ως εξής:
 
1ο Έτος: Θεωρίες Ανάπτυξης (0-3 ετών), Κατανόηση Ειδικών Αναγκών, Κατανόηση Μάθησης, Υποστήριξη Οικογενειών, Εισαγωγή στη Μεθοδολογία Έρευνας, Μαθησιακές Διαταραχές, Θεωρίες Ανάπτυξης ΙΙ (3+ ετών), Παιδική Προστασία.
 
2ο Έτος: Ερευνητική Εργασία, Αξιολόγηση και Διάγνωση Μαθησιακών Διαταραχών, Ειδικές Μαθησιακές Διαταραχές Ι, Στήριξη Σημαντικών Γεγονότων Ζωής, Ειδικές Μαθησιακές Διαταραχές ΙΙ, Στρατηγικές Παρέμβασης και Τροποποίησης της Συμπεριφοράς, Ανάπτυξη Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων, Επαγγελματική Εφαρμογή.
 
Τo πρόγραμμα απευθύνεται σε: Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, φοιτητές Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας, Κοινωνικών επιστημών, Ανθρωπιστικών επιστημών, Σπουδαστές ΙΕΚ (παράλληλη φοίτηση) και απόφοιτους ΙΕΚ (δεύτερο πτυχίο εξειδίκευσης), Παιδαγωγούς, Εκπαιδευτικούς, Επαγγελματίες της υγείας και της Ψυχικής υγείας, Κοινωνικούς λειτουργούς  καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες στις Μαθησιακές Δυσκολίες.
 
Περισσότερες Πληροφορίες: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, Τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9, Τηλ.: 2310 287779, www.medcollege.edu.gr

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.