WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Σύγχρονες βιβλιοθήκες, πλούσιες σε πηγές πληροφόρησης, στη διάθεση των φοιτητών μας καθώς και των φοιτητών της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

mediterranΓια τη σφαιρική και ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή μόρφωση κάθε φοιτητή μας, δημιουργήσαμε και προσφέρουμε σύγχρονες  βιβλιοθήκες που να μπορούν να υποστηρίξουν όλες τις ανάγκες άντλησης πηγών πληροφόρησης, μελέτης, και έρευνας μέσα σε ένα ήσυχο, δημιουργικό και άνετο περιβάλλον.

Το Mediterranean College διαθέτει σε όλες του τις εγκαταστάσεις πλούσιες βιβλιοθήκες, με πληθώρα κλασικών και σύγχρονων πηγών πληροφόρησης, που συνεχώς ενημερώνονται και εμπλουτίζονται με νέες εκδόσεις και έντυπο υλικό. Σήμερα, στις Βιβλιοθήκες μας υπάρχουν πάνω από 15.000 τόμοι βιβλίων, αγγλόφωνων και ελληνόφωνων, πλήθος επιστημονικά συγγράμματα και περιοδικά, έντυπα γενικού και ειδικού περιεχομένου, λεξικά και εκθέσεις.MED_library

Το σύστημα διδασκαλίας και οι καθηγητές ενθαρρύνουν τους φοιτητές μας να αξιοποιούν στο έπακρο όλες τις υπηρεσίες που παρέχουν οι Βιβλιοθήκες του κολεγίου. Μπορούν να αντλούν πληροφόρηση από τις πηγές τους χρησιμοποιώντας, είτε το ιδανικό περιβάλλον μελέτης που τους προσφέρουν τα αναγνωστήρια, είτε τις δανειστικές υπηρεσίες. Μπορούν να κάνουν κρατήσεις βιβλίων, ανανέωση της προθεσμίας επιστροφής τους και χρήση των υπηρεσιών φωτοτύπησης και εκτύπωσης, μέσω καρτών που διατίθενται από τη γραμματεία της Βιβλιοθήκης.

Οι Βιβλιοθήκες διαθέτουν δικό τους εργαστήριο Η/Υ. Έτσι οι φοιτητές μπορούν να κάνουν αναζήτηση μέσω του τοπικού δικτύου στον ηλεκτρονικό βιβλιογραφικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης, να έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες e-books ή να κάνουν χρήση του δικαιώματος online πρόσβασης στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου University of Derby που διαθέτει αστείρευτες πηγές πληροφόρησης. Ακόμα, έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης στους βιβλιογραφικούς καταλόγους πανεπιστημίων και πνευματικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σε ειδικό χώρο στις Βιβλιοθήκες υπάρχει το τμήμα Ακαδημαϊκών Άρθρων και Περιοδικών.

Η Βιβλιοθήκη έχει ενεργές συνδρομές σε περίπου 20 ελληνόφωνα επιστημονικά και κλαδικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ το ακαδημαϊκό προσωπικό του Mediterranean College φροντίζει για τον εμπλουτισμό του συγκεκριμένου τμήματος με επιλεγμένα ακαδημαϊκά άρθρα από έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, άρρηκτα συνδεδεμένα με τα διδασκόμενα μαθήματα στο Κολέγιο. Φυσικά, οι φοιτητές έχουν πλήρη πρόσβαση στα περισσότερα διεθνή επιστημονικά περιοδικά μέσω προσωπικών κωδικών πρόσβασης στην ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου.

Τέλος, η κεντρική θέση των εγκαταστάσεων του Mediterranean College στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, διευκολύνει τη γρήγορη πρόσβαση των φοιτητών και σε άλλες βιβλιοθήκες όπως του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, του Βρετανικού Συμβουλίου, της Εθνικής Βιβλιοθήκης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κλπ.

Μάλιστα, για τις βιβλιοθήκες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Βιβλιοθήκη του Mediterranean College αναλαμβάνει, για όσους φοιτητές το επιθυμούν, όλη τη διαδικασία έκδοσης καρτών-μελών ώστε να μπορούν να τις επισκέπτονται όποτε χρειαστούν.

Οι Βιβλιοθήκες του Mediterranean College είναι πραγματικά σε θέση να καλύψουν όλες τις ανάγκες άντλησης πληροφόρησης που μπορεί να προκύψουν όχι μόνο για τους φοιτητές μας, αλλά και για τους φοιτητές της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,  που μπορούν να αξιοποιήσουν το ιδανικό περιβάλλον μελέτης που τους προσφέρουν τα αναγνωστήρια.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.