WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ μιλά στους μαθητές του εκπαιδευτηρίου «Πρότυπο Αθηνών»

Protypo_AthinonΗ κορυφαία στον κόσμο βυζαντινολόγος και μια από τις σημαντικότερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσωπικότητες της διανόησης, η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, πρόκειται να επισκεφτεί το εκπαιδευτήριο «Πρότυπο Αθηνών» και να συναντήσει τους μαθητές του, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 11.00, στις εγκαταστάσεις του σχολείου (Σκοπευτηρίου 17, Κορωπί / www.protipo-athinon.edu.gr).

Μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν την ομιλία της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ με θέμα «Το παρελθόν έχει μέλλον;».

  • Στη σημερινή κρίση που μαστίζει την Ελλάδα θα μπορούσαμε άραγε να πάρουμε κάτι από τους Βυζαντινούς;
  • Στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα έχει να προσφέρει κάτι η βυζαντινή εμπειρία;

Όταν η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ ρωτήθηκε «Πού είμαστε; Πού βρίσκεται η Ελλάδα; Πού ανήκει; Στην Ανατολή ή στη Δύση;» απάντησε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο: «Είμαστε ανάμεσα στα δύο και δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η Δύση της Ανατολής είναι η Ανατολή της Δύσης».

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία περιμένουμε την επίσκεψή της σε ένα χώρο μάθησης, για να εισπράξει η νέα γενιά αυτό που καθημερινά στερείται, την ξεχωριστή ενάργεια με την οποία ένας πνευματικός άνθρωπος παρακολουθεί τα σημερινά γεγονότα, τον καθαρό λόγο, την ακέραιη προσωπικότητα, την ευρωπαϊκή εμπειρία και γνώση αλλά κυρίως την ελληνική ψυχή.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.