WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Το IST College Μελετά την Κρίση

ISTΤο τμήμα Ψυχολογίας του IST College/University of Hertfordshire συνεχίζει κι εφέτος την παράδοση στην διεξαγωγή υψηλού επιπέδου πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών. Μελέτη που ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Health Psychology σε δείγμα 90 περίπου συμμετεχόντων, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι μισθωτοί, οικογενειάρχες, με μεταλυκειακή / πανεπιστημιακή εκπαίδευση, έδειξε ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει τόσο την ψυχική όσο και την συναισθηματική υγεία.

Συγκεκριμένα, φαίνεται να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των εργασιακών (π.χ. μείωση μισθού) και προσωπικών (π.χ. περιορισμός διασκέδασης) επιπτώσεων της κρίσης, με τις προσωπικές επιπτώσεις να είναι αυτές οι οποίες συσχετίζονται σημαντικά με την σωματική και συναισθηματική υγεία. Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η συσχέτιση των προσωπικών επιπτώσεων της κρίσης με τον σωματικό πόνο, υποδηλώνοντας ότι όσο πιο έντονα βιώνει κανείς την κρίση στην προσωπική και κοινωνική του ζωή, τόσο περισσότερο παρουσιάζει σωματικά συμπτώματα και ενοχλήσεις.

Τέλος, η εν λόγω έρευνα επαλήθευσε προηγούμενα ευρήματα που δείχνουν ότι τα θετικά συναισθήματα σχετίζονται με την ψυχική και σωματική υγεία ανεξάρτητα από τα αρνητικά συναισθήματα. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί η καταπολέμηση των αρνητικών συναισθημάτων (π.χ. θλίψη) για να είναι κανείς υγιής, αλλά είναι απαραίτητη η καλλιέργεια θετικών σκέψεων και συναισθημάτων όπως η ελπίδα, η αγάπη και η ευγνωμοσύνη.

Σύντομο Προφίλ: IST College
Το IST College, το πρώτο επιχειρησιακό κολλέγιο στο χώρο της Ελληνικής εκπαίδευσης, ιδρύθηκε το 1989 με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και την άμεση σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Διατηρεί από το 1992 συνεχή σύμβαση δικαιόχρησης (franchise) για την αποκλειστική υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα, για την απόκτηση τίτλων σπουδών Bachelor’s και Master’s που χορηγούνται απευθείας από το University of Hertfordshire, ένα από τα πρότυπα επιχειρησιακά πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το IST College: www.ist.gr

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.