WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Οι «Εθελοντές της Γνώσης» στο Διεθνές Ακαδημαϊκό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College

CITY_SheffieldTo CITY College, Διεθνές Ακαδημαϊκό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, σε συνεργασία με την «50+ Ελλάς» διοργανώνει έναν πρότυπο κύκλο δωρεάν εκμάθησης βασικού χειρισμού υπολογιστών σε άτομα άνω των 50 ετών με τίτλο «Εθελοντές της Γνώσης».

Η πρωτοτυπία του προγράμματος έγκειται στο γεγονός πως «δάσκαλοι» θα γίνουν κάτω από καθοδήγηση μαθητές γυμνασίου και λυκείου, ενώ «μαθητές» θα είναι ενήλικες, 50 ετών και άνω. Κάθε εκπαιδευόμενος θα έχει το δικό του προσωπικό «δάσκαλο», ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται υπό τη συνεχή παρουσία ενός υπεύθυνου συντονιστή.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει προγραμματιστεί κατά την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2012, η συνολική διάρκεια του κύκλου των μαθημάτων είναι οκτώ (8) εβδομάδες, δύο (2) διδακτικές ώρες για δύο (2) φορές την εβδομάδα, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του CITY College στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κάθε «μαθητής» με την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων θα λαμβάνει σχετικό πιστοποιητικό συμμετοχής σε ειδική τελετή.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί αφ’ενός να προωθήσει την επάρκεια ψηφιακής γνώσης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που κινδυνεύουν με αποκλεισμό, ενθαρρύνοντας έτσι την ενεργότερο συμμετοχή τους στην κοινωνία, αφ’ετέρου αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης ατόμων από διαφορετικές γενιές, δημιουργώντας καλύτερη υποδομή επικοινωνίας μεταξύ αυτών.

Όσοι ενδιαφερόμενοι, ενήλικες «μαθητές» και ανήλικοι «δάσκαλοι» επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον συντονιστή του προγράμματος, κο Γιώργο Παυλίδη, υποψήφιο διδάκτορα γεροντολογίας του SEERC στο e-mail Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις γνώσεων για συμμετοχή ενηλίκων στο πρόγραμμα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.