WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Νέοι Κύκλοι Σπουδών στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας και στην Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκων Συστημάτων

mediterranPostgraduate Diploma που ανταποκρίνονται στη μεγάλη ζήτηση εξειδικευμένων επαγγελματιών, προσφέροντας σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση

Το Mediterranean College, παρακολουθώντας τις νέες διεθνείς τάσεις και τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται σε ότι αφορά το θέμα παραγωγής και κατανάλωσης ενεργειακών μορφών στην παγκόσμια αγορά, διαμόρφωσε και  προσφέρει  δύο νέους κύκλους σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, στους  τομείς της Παραγωγής και Διαχείρισης Ενέργειας και των Φωτοβολταϊκών Συστημάτων.

Τα Πιστοποιημένα Προγράμματα Επαγγελματικής Εξειδίκευσης του Mediterranean College στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας και στην Ολοκληρωμένη Σχεδίαση και Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκων Συστημάτων στην Πραξη σε Κατοικίες – Βιομηχανίες και Πάρκα, οδηγούν στην απόκτηση του τίτλου Postgraduate Diploma.renewable-energy-standard

Tα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τομέα Ενέργειας του Mediterranean College, ανταποκρίνονται στη μεγάλη ζήτηση εξειδικευμένων επαγγελματιών στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των Φωτοβολταϊκων Συστημάτων, προσφέροντας στους απόφοιτους των προγραμμάτων ολοκληρωμένη τεχνογνωσία σε όλα τα γνωστικά πεδία που σχετίζονται με τον κλάδο, και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Τα παραπάνω προγράμματα διδασκαλίας είναι ευέλικτα και προσαρμόζονται ώστε να εξυπηρετούν και εργαζόμενους. Τα μαθήματα διεξάγονται με κανονική φοίτηση, δυο απογεύματα την εβδομάδα, αλλά και με μεμονωμένη φοίτηση δίνοντας στον υποψήφιο τη δυνατότητα να επιλέξει τις θεματικές ενότητες  που τον ενδιαφέρουν, ενώ από τον Νοέμβριο του 2012 θα προσφέρονται και με τη μορφή e-learning.

Πιο αναλυτικά:
α. Το Πρόγραμμα Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας, απευθύνεται σε Μηχανικούς απόφοιτους  προγραμμάτων HND, TEI και ΑΕΙ όλων των ειδικοτήτων, σε απόφοιτους ΙΕΚ σχετικών ειδικοτήτων καθώς και σε απόφοιτους Λυκείου με τεχνικές γνώσεις και τεχνική εμπειρία που ενδιαφέρονται να  αποκτήσουν λεπτομερή και ολοκληρωμένη γνώση στις συμβατικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στους τρόπους αποτελεσματικής και περιβαλλοντικά φιλικής διαχείρισής τους.

Το πρόγραμμα Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας, έχει σχεδιαστεί με βάση την  ζήτηση σε θέσεις εργασίας και  καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία από τους τρόπους παραγωγής έως τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αναφέρεται σε όλες τις μορφές ενέργειας (συμβατικές, αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική, γεωθερμία, βιομάζα, συμπαραγωγή).

APEΗ δομή και το περιεχόμενο του Προγράμματος περιλαμβάνει τα εξής:

Θερμικές Μηχανές, Θερμικοί Σταθμοί παραγωγής Ενέργειας, Εξοικονόμηση Ενέργειας στα κτίρια, Διεσπαρμένη Παραγωγή - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή, Ενεργειακή Οικονομία,  Περιβαλλοντική Τεχνολογία και Εκτίμηση Επιπτώσεων,  Οικονομικά Ενεργειακών αγορών, Εξοικονόμηση Ενέργειας στα κτίρια, Χρήσεις και Εξοικονόμηση Ενέργειας στη Βιομηχανία, Διαχείριση Ενέργειας και Διοίκηση Έργων,  Πτυχιακή εργασία.

Η Διάρκεια του Προγράμματος είναι ένα έτος και η Γλώσσα διδασκαλίας η Ελληνική ή Αγγλική. Η έναρξη του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου 2012. Οι απόφοιτοι του παραπάνω Προγράμματος οδηγούνται στην απόκτηση του Τίτλου Postgraduate Diploma In Energy Production And Management.

β. Το πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Σχεδίαση και Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στην Πράξη σε Κατοικίες – Βιομηχανίες και Πάρκα, απευθύνεται σε Μηχανικούς απόφοιτους  προγραμμάτων HND, TEI και ΑΕΙ όλων των  ειδικοτήτων, σε απόφοιτους ΙΕΚ σχετικών ειδικοτήτων, σε απόφοιτους Λυκείου εργαζόμενους σε εταιρείες του κλάδου με εργασιακή εμπειρία, επαγγελματίες Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες, Ελεύθερους Επαγγελματίες, υποψήφιους Επενδυτές  με γνώσεις ηλεκτρολογίας.

Το πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Σχεδίαση και Εγκατάσταση Φ/Β Συστημάτων στην Πράξη σε Κατοικίες – Βιομηχανίες και Πάρκα, έχει σχεδιαστεί με βάση την  ζήτηση σε θέσεις εργασίας και προσφέρει στους φοιτητές όλες τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για τη μελέτη, σχεδίαση, εγκατάσταση, συντήρηση, επίβλεψη και τη βιωσιμότητα επένδυσης Φ/Β συστημάτων.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι φοιτητές πραγματοποιούν στα πλαίσια εργασίας, πραγματικό σχεδιασμό Φωτοβολταϊκού Συστήματος. Επίσης, επισκέπτονται και μελετούν εν λειτουργία Φ/Β συστήματα, οικιών, Βιομηχανικών στεγών και πάρκων.

Η δομή και το περιεχόμενο του Προγράμματος περιλαμβάνει τα εξής: Εισαγωγή στις Α.Π.Ε, Δομή των Φ/Β Συστημάτων, Τεχνικά Χαρακτηριστικά Υλικών Φ/Β Συστημάτων, Σχεδιασμός και Μελέτη Φ/Β Συστημάτων, Εφαρμογές Εγκατάστασης - Τοποθέτησης Φ/Β Συστημάτων σε οικίες - βιομηχανικές Στέγες-Πάρκα, Ηλεκτρολογικά Φ/Β Συστημάτων, Νομοθεσία που διέπει τα Φ/Β Συστήματα και διαδικασία αδειοδότησής τους, Εμπορική διαχείριση Φ/Β Συστημάτων, Δημιουργία επιχείρησης εγκατάστασης Φ/Β Συστημάτων, Επιθεώρηση, Πιστοποίηση και Συντήρηση  Φ/Β. Τα Εργαστηριακά Μαθήματα περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές ενότητες:  Εφαρμογές Εγκατάστασης Φ/Β Συστημάτων σε οικίες-Βιομηχανικές στέγες – Πάρκα, Case study – Εφαρμογή Εγκατάστασης Φ/Β Συστήματος σε οικιακή στέγη, Επισκέψεις – ξεναγήσεις σε οικιακές στέγες, βιομηχανικές στέγες και πάρκα, Επίδειξη κατασκευής προτύπου Φ/Β συστήματος.

Η Διάρκεια του Προγράμματος είναι ένα έτος και η Γλώσσα διδασκαλίας η Ελληνική ή Αγγλική. Η έναρξη του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου 2012. Οι απόφοιτοι του παραπάνω Προγράμματος οδηγούνται στην απόκτηση του Τίτλου Postgraduate Diploma In Energy Production And Management.

Ο τομέας Ενέργειας του Mediterranean College, προσφέρει και Short Courses στις παραπάνω επαγγελματικές εξειδικεύσεις, που οδηγούν στην απόκτηση Certificate.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Mediterranean College και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ έχουν εμπειρία και παράδοση 40 ετών στην εκπαίδευση Μηχανικών.

Ο Πρόεδρος του Mediterranean College και του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κος Σοφοκλής Ξυνής, είναι Πολιτικός Μηχανικός και για περισσότερα από 30 χρόνια Πανεπιστημιακός Καθηγητής Μηχανικής στη Σχολή Ευελπίδων. Η διαδικασία μάθησης υποστηρίζεται πλήρως από ψηφιακά και διαδραστικά εργαλεία, όπως η ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης (virtual learning environment) του Mediterranean College.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό επίσης ότι ο Τομέας Ενέργειας του Mediterranean College, διατηρεί άριστες διασυνδέσεις με εταιρίες της αγοράς (εταιρίες όπως Earth Constructions, Energon, IQia, Παπουτσάκης Ενεργειακή, Aluminco & άλλες), προσφέροντας δυνατότητες πρακτικής άσκησης στους φοιτητές και διεξόδους επαγγελματικής αποκατάστασης στους αποφοίτους. Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College και ο Τομέας Ενέργειας διαθέτει στους χώρους της πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με όλα τα απαραίτητα όργανα, μηχανήματα και λογισμικά. Επίσης, συνεργάζεται με εξωτερικά εργαστήρια και εταιρίες.

Μια ακόμη καινοτομία του Mediterranean College και του Τομέα Ενέργειας, αποτελεί η  λειτουργία του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας (Κ.Ε.Τ.Α.Κ.), την προεδρεία του οποίου έχει αναλάβει ο Δρ. Νικόλαος Μαρκάτος, τ. Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το Ερευνητικό Κέντρο (Κ.Ε.Τ.Α.Κ.) προσφέρει στους φοιτητές της Σχολής Μηχανικών  και του Τομέα Ενέργειας ενημέρωση σε αποτελέσματα τελευταίων ερευνών αλλά και πεδίο ενασχόλησης με τα ερευνητικά προγράμματα του Κέντρου, με στόχο την επαφή τους με τη Βιομηχανία, τη συμμετοχή τους σε συνέδρια και την επίτευξη δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά

Για περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9, τηλ.: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr

To Mediterranean College στα Social Media:

Facebook:https://www.facebook.com/mediterraneancollege

Twitter:https://twitter.com/#!/medcollege1

YouTube:https://www.youtube.com/mediterraneancollege

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.