WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Η αέναη διαδικασία της μάθησης στη φιλοσοφία των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη

KessarisΗ Geogebra, μια ακόμη καινοτόμα μέθοδος σε γνώση των εκπαιδευτικών της Αττικής

Ένα ακόμη επιμορφωτικό σεμινάριο για τους Μαθηματικούς των σχολείων της Ανατολικής Αττικής με θέμα: «Μαθηματικά Γυμνασίου-Λυκείου με το λογισμικό GeoGebra» ολοκληρώθηκε στις 22, 23, 26 και 28 Ιουνίου 2012 στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη.

Το σεμινάριο διεξήχθη  σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο μαθηματικών κα Στάμη Τσικοπούλου υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με εισηγητή – επιμορφωτή  τον μαθηματικό των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη κ. Σταμάτη Μακρή.

Πρόκειται για μια σύγχρονη διδακτική μεθοδολογία των Μαθηματικών, η οποία αξιοποιεί νέα διδακτικά μέσα όπως τα εκπαιδευτικά λογισμικά, τα  applets και πλήθος διαδραστικών εφαρμογών με σκοπό την κατανόηση, από τους μαθητές , εννοιών που τους  δυσκολεύουν.

Μια αξιόλογη  εφαρμογή μαθηματικών για όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, η οποία ενσωματώνει Γεωμετρία, Άλγεβρα, πίνακες , γραφήματα και Λογισμό σε ένα πακέτο, το δυναμικό λογισμικό Geogebra που προσφέρει στους μαθητές ένα πλήρως διαδραστικό περιβάλλον για τη μελέτη των Μαθηματικών. Η μέθοδος αυτή αναπτύχθηκε από τον Markus Hohenwarter στο πανεπιστήμιο Florida Atlantic κι έχει λάβει διεθνή βραβεία,στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μάλιστα, ο εισηγητής κ. Μακρής συμμετείχε στο 1ο παγκόσμιο συνέδριο της GeoGebra (First International GeoGebra Conference 2009) που πραγματοποιήθηκε στις 9 με 14 Ιουλίου 2009 στο πανεπιστήμιο RISC στο Hagenberg Αυστρίας κι έχει μακρόχρονη εμπειρία στη διδασκαλία των Μαθηματικών με το συγκεκριμένο λογισμικό.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου:

https://www.kessaris.edu.gr/images/stories/Mathimata/gymnasio/Geogebra_v1/Geogebra_index.htm

Λίγα λόγια για τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη:

Η Σχολή Καίσαρη ιδρύθηκε το 1960 στο Παλαιό Φάληρο από τον Ανδρέα Καίσαρη. Κάλυπτε όλες τις βαθμίδες της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης και πολλοί από τους αποφοίτους της διακρίθηκαν αργότερα στον επιστημονικό, επιχειρηματικό και πολιτικό τομέα. Από το 1995 ξεκίνησε η λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη στη Βάρη Αττικής. Σε μία καταπράσινη ιδιόκτητη έκταση 35 στρεμμάτων και σε υπερσύγχρονα κτίρια δημιουργήσαμε ένα πρότυπο εκπαιδευτικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν Νηπιαγωγείο (με τμήματα προνηπίων και νηπίων), Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Στη διοίκηση συμμετέχουν πλέον ενεργά τα παιδιά του Ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων, Ηλίας και Αύρα Καίσαρη.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.