WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Βράβευση των νικητών του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας “Crazy Business Ideas” από το IST College

ISTΤο IST College, σε μία  ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση βράβευσε την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012  τις 3 καλύτερες ιδέες του διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας “Crazy Business Ideas” που διοργάνωσε το Κολλέγιο για 2η συνεχή χρονιά με στόχο να παροτρύνει νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη! O Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ζητήθηκε από τους ενδιαφερόμενους να στείλουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ήCB επιχείρηση, καθώς και να μετουσιώσουν την ιδέα τους σε επιχειρηματική πράξη συντάσσοντας ένα επιχειρηματικό πλάνο. Η κατάθεση των ιδεών έγινε μέσω της ειδικά σχεδιασμένης για το συγκεκριμένο σκοπό ιστοσελίδας www.crazybusinessideas.gr όπου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να υποβάλλουν ένα μικρό κείμενο με την περιγραφή της ιδέας τους. Στη συνέχεια και έπειτα από ψηφοφορία του κοινού, οι 50 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους «προκρίθηκαν» στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, όπου και σχεδίασαν ένα επιχειρηματικό πλάνο. Η καινοτομία, η ανάλυση και ποιότητα του επιχειρηματικού πλάνου, ο βαθμός υλοποίησης της ιδέας, καθώς και η ικανότητα των υποψηφίων να παρουσιάσουν και να προωθήσουν την ιδέα τους αποτέλεσαν τα κριτήρια αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής που απαρτίζεται από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες:

  • Πρόεδρος κριτικής επιτροπής: Μίχαλος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Α.
  • Μέλος κριτικής επιτροπής: Βελέντζας Γεώργιος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Ομίλου Folli Follie
  • Μέλος κριτικής επιτροπής: Γεράρδος Γεώργιος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS AEBE»
  • Μέλος κριτικής επιτροπής: Ελευθερουδάκη Μαρίνα, Πρόεδρος «Γ.Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε.» 
  • Μέλος κριτικής επιτροπής: Πάσχας Γεώργιος, Γενικός Διευθυντής Οργάνωσης Πληροφορικής & προμηθειών «Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας»
  • Μέλος κριτικής επιτροπής: Ταμβακάς Βασίλειος, Πρόεδρος Δ.Σ. «GALLENICA A.E.» & «ΜΙΝΕΡΒΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.»
  • Μέλος κριτικής επιτροπής: Χαζάπη – Πίττα Αλεξάνδρα, Διευθύνουσα Σύμβουλος «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗ» 
  • Μέλος κριτικής επιτροπής: Χιώτης Γεώργιος, Πρύτανης IST College

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα που διεξήγαγε το BGS – Σύνδεσμος Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων, οι 6 επικρατέστερες ιδέες του διαγωνισμού και βραβεύτηκαν οι 3 νικητές.

  • 4 μήνες διαγωνισμού
  • 141 crazy business ideas, 
  • 6.000 ψήφοι μέσω facebook
  • 1 επιτροπή από 8 επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς
  • 3 μεγάλοι νικητές

CB21ο Βραβείο: “CKALL: Σύστημα ανίχνευσης/διακοπής μη εμφανών διαρροών νερού

Γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα, το  30% του πόσιμου ύδατος χάνεται από διαρροές, 5% των οποίων αποτελούν μη ανιχνεύσιμες διαρροές;

Το CKALL αποτελεί ένα καινοτόμο σύστημα που έχει σκοπό να καλύψει το σημαντικό κενό του εντοπισμού και της διακοπής των μη εμφανών διαρροών νερού.

Το καινοτόμο αυτό σύστημα θα τοποθετείται στην κεντρική παροχή νερού της οικίας ή της επιχείρησης που ο χρήστης επιθυμεί να ελέγξει για διαρροή και θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τις μη εμφανείς διαρροές νερού, να τις σταματάει και να ενημερώνει το χρήστη για την κατάσταση.

2ο Βραβείο: “Τουριστικό Γραφείο για Α.Μ.Ε.Α.”

Στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα  ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία ανέρχεται σε 50.000.000 άτομα. Το 54% αυτών, ταξιδεύουν ανελλιπώς για τουρισμό κάθε χρόνο και δαπανούν για τις διακοπές τους 15% περισσότερα χρήματα από τους μη Α.Μ.Ε.Α.

Αναλύοντας επίσημα στοιχεία και διακρίνοντας ένα κενό στην αγορά, προέκυψε η ιδέα ενός τουριστικού γραφείου το οποίο θα απευθύνεται σε Α.Μ.Ε.Α., όπως άτομα με κώφωση, με προβλήματα όρασης, με κινητικές δυσκολίες, κλπ.

3ο Βραβείο: “Simple Deals”

Το Simple Deals είναι μία εύκολα παραμετροποιήσιμη και χαμηλού κόστους πλατφόρμα για smartphones και tablets που αποσκοπεί στην προώθηση του τουρισμού μιας περιοχής και παράλληλα στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει τη δημιουργία εφαρμογής (mobile, tablet) η οποία θα περιέχει:

1. Τουριστικό οδηγό  περιοχής (π.χ. αξιοθέατα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κτλ.)
2. Χάρτη περιοχής με δυνατότητα προσδιορισμού της ακριβής θέσης του χρήστη.
3. Σύστημα με λίστα καταχώρισης επιχειρήσεων στην περιοχή (π.χ. ξενοδοχεία, μαγαζιά, εστιατόρια κτλ), των οποίων η θέση εμφανίζονται δυναμικά στο χάρτη

Η υποδειγματική εφαρμογή την οποία υποστηρίζει η πλατφόρμα, εμπεριέχει επιπλέον τη λογική των προσφορών από τις επιχειρήσεις στους χρήστες της.

Ο νικητής του πρώτου βραβείου θα λάβει €10.000 αρχικό κεφάλαιο για να μετατρέψει την ιδέα του σε επιχείρηση, σχεδιασμό πλήρους επιχειρηματικού πλάνου και υποστήριξη για την υλοποίηση της ιδέας του από το IST College και σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας από την συνεργαζόμενη με το IST College διαφημιστική εταιρία. Το 2ο και 3ο βραβείο θα είναι υποτροφία για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα αντίστοιχα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, φορέων και νέων ανθρώπων.

           CB3  CB1  CB4

Σύντομο Προφίλ: IST College

Το IST College, το πρώτο επιχειρησιακό κολλέγιο στο χώρο της Ελληνικής εκπαίδευσης, ιδρύθηκε το 1989 με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και την άμεση σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Διατηρεί από το 1992 συνεχή σύμβαση δικαιόχρησης (franchise) για την αποκλειστική υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα, για την απόκτηση τίτλων σπουδών Bachelor’s και Master’s που χορηγούνται απευθείας από το University of Hertfordshire, ένα από τα πρότυπα επιχειρησιακά πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το IST College: www.ist.gr

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.