WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη…ξεκινάμε από τη βάση!

KessarisΌπως το αλφάβητο αποτελεί τη… βάση στην οποία στηρίζεται όλη μας η εκπαίδευση, έτσι και η επιλογή του «πρώτου» σχολείου στο οποίο θα φοιτήσει ο μαθητής αποτελεί τη… βάση την οποία θα εξελιχθεί όλη τη μετέπειτα πορεία του έως την ενηλικίωσή του.  Γι` αυτό και η  φιλοσοφία γύρω από την οποία διαμορφώνεται το Πρόγραμμα Σπουδών του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη, στηρίζεται στην πλέον σύγχρονη προσέγγιση της γνωστικής αναπτυξιακής αλληλεπίδρασης. 

Το πρόγραμμα σπουδών του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη, αντιμετωπίζει το παιδί σαν σύνολο, οπότε και η γνώση δεν κατακερματίζεται. Οι ξεκάθαροι στόχοι, επικεντρώνονται στη γνωστική και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, την διέγερση της έμφυτης περιέργειάς τους, στην ανάληψη υπευθυνοτήτων και πρωτοβουλιών και στην απαραίτητη συνεργασία με το οικογενειακό περιβάλλον.Έτσι, το σχολείο γίνεται για το παιδί ένας χώρος δράσης και δημιουργίας, ένα περιβάλλον όπου μέσω του παιχνιδιού εκφράζεται επικοινωνεί, θέτει και επιλύει προβλήματα, «χτίζει» το αυτοσυναίσθημά του. 

Διαμορφώνοντας και αξιολογώντας την εφαρμογή του προγράμματος μέσω της οπτικής που προσφέρει η παραπάνω θεωρία, τα ΕκπαιδευτήριαKaisaris2 Καίσαρη θέτουν στο κέντρο του ενδιαφέροντος τις ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού στα διάφορα στάδια ανάπτυξης του. Επιπλέον, διαμορφώνουν με τέτοιο τρόπο τον μαθησιακό «χώρο», ώστε να προωθείται η θετική αλληλεπίδραση του παιδιού με το υλικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη του.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα σπουδών του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων  προσεγγίζει διαθεματικά το θέμα ενδιαφέροντος που μπορεί να τεθεί από τα παιδιά ή τη Νηπιαγωγό.

Με αυτό τον τρόπο μέσω των κινήτρων που δημιουργεί η ενασχόληση με τη συγκεκριμένη ενότητα ( π.χ Ζώα ), προσεγγίζονται όλοι οι επιμέρους κύκλοι σπουδών: 

  • Γλώσσα    
  • Μαθηματικά     
  • Κοινωνικές επιστήμες     
  • Έκφραση και Δημιουργία:
  • Θέατρο
  • Εικαστικά
  • Μουσική
  • Φυσική Αγωγή (Κολύμβηση, Τένις, Μπαλέτο, Yoga για παιδιά)
  • Πληροφορική

Kaisaris3«Τα παιδιά προσεγγίζουν βασικές έννοιες του υπολογιστή, αποκτούν στοιχειώδεις δεξιότητες χειρισμού του και ασχολούνται με κατάλληλα για την ηλικία τους προγράμματα. Βασικός στόχος είναι να αναγνωρίσουν τον υπολογιστή ως «χρήσιμο» εργαλείο έρευνας, δημιουργίας και έκφρασης» τονίζει η κα Αύρα Καίσαρη, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου. «Το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών συμπληρώνουν τα σχέδια εργασίας (projects), τα οποία είναι «μελέτες» που αναδύονται , οργανώνονται και υλοποιούνται αποκλειστικά από τα παιδιά, με τη καθοδήγηση της νηπιαγωγού. Το πρόγραμμα σπουδών του Νηπιαγωγείου μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση δίνει ιδιαίτερη έμφαση και θέτει ως προϋπόθεση για τη γνωστική ανάπτυξη, τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Μέσω ενός προγράμματος κοινωνικοσυναισθηματικής αγωγής που διέπει όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, προάγει βασικές δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης όπως: επικοινωνία, αναγνώριση κι έκφραση συναισθημάτων, αυτογνωσία-αυτεπίγνωση, ενσυναίσθηση, επίλυση συγκρούσεων, έκφραση επιθυμιών» τονίζει η κα Καίσαρη.

«Η φιλοσοφία και το όραμα προγράμματος μας, γίνεται καθημερινή πράξη , μέσα σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για αυτή την ηλικία όπου η ασφάλεια σε συνάρτηση με την άμεση αλληλεπίδραση των παιδιών με το περιβάλλον τους, δημιουργεί την απαραίτητη οικειότητα κι εμπιστοσύνη που θα κάνει τους μικρούς μαθητές να αγαπήσουν το πρώτο τους σχολείο. Το υλικό περιβάλλον αποκτά υπόσταση και ενδιαφέρον, εφόσον επανδρώνεται με ειδικευμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βοηθούν τα παιδιά να ‘χτίσουν’ με επιτυχία τις ‘σχέσεις’ που απαιτούνται στο πρώτο κοινωνικό περιβάλλον, μετά το σπίτι τους. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία δημιουργεί τις κατάλληλες ευκαιρίες ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το κοινωνικό περιβάλλον και να μάθουν από την αλληλεπίδραση αυτή. Για το λόγο αυτό οργανώνονται επισκέψεις σε θέατρα, σε μουσεία με ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις με ηθοποιούς τους μικρούς μαθητές μας, φιλανθρωπικό παζάρι, «ημέρες συνεργασίας» γονέων-παιδιών κλπ» καταλήγει η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείο κα Αύρα Καίσαρη.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.