WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Η Κοινωνική Υπευθυνότητα χτίζεται από το σχολείο!

KaisariΔράσεις που έχουν στην «καρδιά τους» τον άνθρωπο και το παιδί! Ενέργειες που θέλουν να ενισχύσουν μακροχρόνιες κοινωνικές προσπάθειες καθώς μια σειρά από γεγονότα και συμμετοχές που επιθυμούν να μεταδώσουν την διαχρονική υπευθυνότητα μέσα στην οποία τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη πορεύονται τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια, συνθέτουν την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα του σχολείου που δημιούργησε ο κ. Ανδρέας Καίσαρης.

Παραδοσιακά, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, λοιπόν, εξακολουθούν να ενισχύουν φορείς και συλλόγους που συμβάλλουν με την σειρά τους στην διαμόρφωση ενός ισχυρότερου κοινωνικού status ενώ πολλές φορές συμπληρώνουν και τις θεσμοθετημένες κοινωνικές δομές του ίδιου του κράτους.

«Μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό τους, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη καλλιεργούν την έννοια της κοινωνικής συνείδησης και συνεισφοράς, ξεκινώντας από τους μαθητές του Παιδικού Σταθμού και του Νηπειαγωγείου έως τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Μ` αυτό τον τρόπο τα παιδιά μοιράζονται την κουλτούρα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας που επιθυμεί να κυριαρχεί η Διοίκηση του Σχολείου και τα ίδια τα μέλη αυτής της εκπαιδευτικής κοινότητας να μοιράζονται κοινές εμπειρίες, κοινές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με στόχο τον άνθρωπο και το παιδί! Η Κοινωνική Υπευθυνότητα, θεωρούμε, πως χτίζεται από το σχολείο!» δήλωσε σχετικά ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη κ. Ηλίας Καίσαρης.

Eurwpitispsixis

Ενδεικτικά, τη Σχολική Χρονιά 2011 – 2012, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη πραγματοποίησαν τις παρακάτω Δράσεις Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ  
(Π. Σταθμού - Νηπιαγωγείου – Δημοτικού)
Για το ίδρυμα «Κάνε μια ευχή» συγκεντρώσαμε και καταθέσαμε το ποσό των 725€.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ 
(Π. Σταθμού - Νηπιαγωγείου – Δημοτικού-Γυμνασίου – Λυκείου)
Το μήνα Φεβρουάριο (15-26/2/2012) τα εκπαιδευτήρια ανέλαβαν, με τη δική σας βοήθεια, να συγκεντρώσουν είδη ρουχισμού κυρίως για ενήλικες (χειμερινά ρούχα) και κλινοσκεπάσματα και τα προώθησαν στον Ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου (Μπραχάμι).

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ 
(Π. Σταθμού - Νηπιαγωγείου – Δημοτικού)
«ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» το μήνα Δεκέμβριο πραγματοποίησε ανθρωπιστική Εκστρατεία για τις Στέγες Προστασίας Ανηλίκων Αθήνας και Πειραιά και παιδιά απόρων οικογενειών. Το σχολείο μας συμμετέχοντας στην προσπάθεια αυτή συγκέντρωσε διάφορα είδη (τρόφιμα, είδη υγιεινής, σχολικά είδη, κλινοσκεπάσματα ) και προσφέρθηκαν στο σύλλογο «Φίλοι του Παιδιού».

«ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ» 
Με το χρηματικό ποσό των 2.500 € που συγκεντρώθηκε από το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Δημοτικού προσφέρθηκε πετρέλαιο  στο Ίδρυμα Θεοτόκος.  Για 2η συνεχή χρονιά το Σχολείο μας τιμήθηκε από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για την υποστήριξη που προσφέρει στο έργο και τους σκοπούς της Ένωσης. 
Σας ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή σας σε κάθε μας έκκληση για βοήθεια συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Η διάκριση αυτή ανήκει σε όλους εσάς!
Επίσης στον Ιερό Ναό Αγ. Κων/νου & Ελένης (Μοσχάτο) και στον Ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου (Μπραχάμι) προσφέρθηκαν είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ
(Π. Σταθμού - Νηπιαγωγείου)
Από το Πασχαλινό παζάρι  του Π. Σταθμού – Νηπιαγωγείου συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.000€. Το ποσό δόθηκε σε χρηματική επιταγή  στον Φιλανθρωπικό σύλλογο «Κρίκο Ζωής» για να αγοραστούν  είδη πρώτης ανάγκης που θα μοιραστούν σε κοινωνικές ομάδες που τα έχουν ανάγκη. Επίσης,  την ίδια εορταστική περίοδο,  τα τρόφιμα που  συγκεντρώθηκαν προσφέρθηκαν στον «Κρίκο Ζωής».

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ S.O.S. 
(Π. Σταθμού – Νηπιαγωγείου- Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου)
Από 23 /1 μέχρι και 27/1 διενεργήθηκε λαχειοφόρος αγορά με δώρα που εξασφαλίστηκαν από διάφορα καταστήματα. Σκοπός της λαχειοφόρου ήταν  η συγκέντρωση χρημάτων για να καλύψουμε ανάγκες του παιδικού χωριού SOS της Βάρης, που τόσο μεγάλες είναι στη δύσκολη σημερινή εποχή.
Από το ποσό  των 1.110 €  που συγκεντρώθηκε, διατέθηκαν 160€ σε φάρμακα και 950€ σε πετρέλαιο, κατόπιν επικοινωνίας μας με τον υπεύθυνο του Παιδικού Χωριού SOS.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 
(Γυμνάσιο – Λύκειο)
Για τους γιατρούς του κόσμου μαζέψαμε και δωρίσαμε τρόφιμα και φάρμακα.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  
(Γυμνάσιο – Λύκειο)
Το μήνα Δεκέμβριο, πραγματοποιήσαμε Χριστουγεννιάτικο bazaar για το «Χαμόγελο του Παιδιού»  συγκεντρώνοντας 525 €, ενώ αντίστοιχα το μήνα Απρίλιο διοργανώσαμε πασχαλινό bazaar και συγκεντρώσαμε το ποσό των 390 €.

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
(Γυμνάσιο – Λύκειο)
Χριστουγεννιάτικο bazaar διοργάνωσαν οι μαθητές μας, και για την «Κιβωτό του κόσμου» συγκεντρώνοντας 359 €. Επιπλέον, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν οι ίδιοι στον ίδιο οργανισμό αναλώσιμα προϊόντα.

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ 
(Γυμνάσιο – Λύκειο)
Ύστερα από την επιτυχημένη εβδομάδα βιβλίου που οργάνωσε στο σχολείο μας στα τέλη Νοεμβρίου σε συνεργασία με τη Λέσχη Βιβλίου, οι μαθητές του Γυμνασίου μας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 εκδρομή στη Δημητσάνα για να παραδώσουν τα βιβλία, αξίας 1120€ που αγοράστηκαν με τα χρήματα  που συγκέντρωσαν από τους λαχνούς που πούλησαν.

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ  
(Γυμνάσιο – Λύκειο)
Η ομάδα εθελοντών/ντριών μαθητών του Λυκείου για την προστασία των ζώων διοργάνωσε bazaar γλυκών για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την αγορά ζωοτροφών για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Κορωπίου. Με το ποσό που συγκεντρώθηκε αγοράστηκαν και προσφέρθηκαν 320 κιλά ξηράς τροφής για σκύλους.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.