WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Τελετή αποφοίτησης των φοιτητών των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

IHUlogoΝέους ορίζοντες στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους σταδιοδρομία χαράσσουν οι 129 μεταπτυχιακοί φοιτητές που συμμετείχαν στην τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Με ανάμεικτα συναισθήματα συγκίνησης και χαράς οι φοιτητές και οι οικογένειές τους έλαβαν μέρος στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου 2012 στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

Η τελετή ξεκίνησε με την  αναγόρευση δυο εξεχόντων ακαδημαϊκών σε Επιτίμους Διδάκτορες του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Ομότιμου Καθηγητή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD, Γαλλία) Σπύρου Μακριδάκη και  του Καθηγητή της Σχολής Ιστορικών Σπουδών του Institute of Advanced Studies (Princeton, ΗΠΑ), Άγγελου Χανιώτη. 

Τους τιμώμενους καθηγητές παρουσίασαν ο  Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης, Καθηγητής Νικόλαος Μουσιόπουλος και ο Καθηγητής Αθανάσιος Καΐσης αντίστοιχα, ενώ η αναγόρευσή τους έγινε από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Καθηγητή κ. Κώστα Θ. Γραμμένο CBE, DSc. 

Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή των πτυχίων και των βραβείων στους αριστούχους φοιτητές όλων των σχολών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.  

Εκ μέρους των αποφοίτων απηύθυναν χαιρετισμό η κα Maya Petrovska, απόφοιτος του προγράμματος Master of Science in Information and Communication Technology Systems, η οποία  αναφέρθηκε στις γνώσεις που πήρε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΔΙ.ΠΑ.Ε αλλά και το γεγονός ότι «κέρδισα αυτοπεποίθηση για τη δουλειά μου, αφού στη διάρκεια των σπουδών οι καθηγητές μάς εξόπλισαν με ουσιαστική γνώση ώστε να σταθούμε αμέσως στα πόδια μας στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόσμο των επιχειρήσεων». 

Χαιρετισμό απηύθυνε και η κα Φανή Στυλιανοπούλου, απόφοιτος του προγράμματος Executive Master in Business Administration,  η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:  «Η αποφοίτησή μας συμπίπτει χρονικά με μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Αυτό δεν πρέπει να μας πτοήσει. Κάθε δυσκολία κρύβει και μια ευκαιρία. Ο ακαδημαϊκός τίτλος από έναν ηγέτη της εκπαίδευσης στα Βαλκάνια αποτελεί την καλύτερη επένδυση.»

Την τελετή έκλεισε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Καθηγητής κ. Κώστας Θ. Γραμμένος, ο οποίος αφού συνεχάρη τους αποφοίτους και τις οικογένειές τους, τόνισε: “τα μεγάλα και σημαντικά είναι αποτέλεσμα πνεύματος ανεξαρτήτου, μεγάλης εργατικότητας, συνέπειας, μαχητικότητας και αποτελεσματικότητας. Είναι αποτέλεσμα μιας ακαταμάχητης ενέργειας για δημιουργία αριστείας. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζονται αυτές οι ιδιότητες.”

09512_IHU_120505

Ταυτότητα Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος 
Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τα εξής Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.

Λίγα λόγια για τους τιμώμενους καθηγητές:

Σπύρος Μακρυδάκης
Ομότιμος Καθηγητής Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD)
Έχοντας καταλάβει μια θέση στην αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960, ο Σπύρος Μακρυδάκης απέπλευσε για το New York University όπου και απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1969. Έκτοτε, συμβουλεύει και γνωμοδοτεί πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς και κυβερνητικούς φορείς παγκοσμίως. Ο Καθηγητής Μακρυδάκης έχει διδάξει και εργαστεί ως ερευνητής σε πληθώρα ευρωπαϊκών και αμερικανικών ιδρυμάτων· ως Ερευνητής στο IIM Berlin και στο ICAME του Πανεπιστημίου Stanford καθώς και ως Επισκέπτης Επιστήμων στο MIT και το Harvard. Είναι Ομότιμος καθηγητής στο INSEAD όπου και άρχισε την ακαδημαϊκή του καριέρα το 1970.

Άγγελος Χανιώτης
Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών 
Ινστιτούτο Ανωτάτων Σπουδών, Πρίνστον
Ο Άγγελος Χανιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών (1978-82) και Χαϊδελβέργης (1982-84), όπου αναγορεύθηκε διδάκτωρ Αρχαίας Ιστορίας το 1984 και υφηγητής το 1992. Διετέλεσε Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης (1994-98) και Χαϊδελβέργης (1998-2006), Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης (2001-06) και Εταίρος του All Souls College της Οξφόρδης (2006-10). Από το 2010 κατέχει την έδρα Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Ανωτάτων Σπουδών στο Πρίνστον.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.