WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ημερίδα: «Νέες Μορφές Οικογένειας. Μονογονεϊκές Οικογένειες & Υιοθεσία - Διαζύγιο»

xinis-edu-festivalΟι  επίκαιρες και ενδιαφέρουσες νέες μορφές της Οικογένειας, η υιοθεσία αλλά και το διαζύγιο των γονέων, συζητηθήκαν στην ημερίδα με θέμα «Νέες Μορφές Οικογένειας. Μονογονεϊκές Οικογένειες & Υιοθεσία - Διαζύγιο», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια διοργάνωση του Τομέα Παιδαγωγικών Σπουδών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ και των τμημάτων Παιδαγωγικών Σπουδών του Mediterranean College.

Ο θεσμός της οικογένειας αποτελεί έναν από τους βασικότερους θεσμούς της κοινωνίας και στηρίζει τα θεμέλια ιδιαίτερα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας η οποία διέρχεται κρίσιμες περιόδους. Οι οικογένειες, ως μικρά κοινωνικά συστήματα, διαφοροποιούνται, εξελίσσονται και παίρνουν μια νέα μορφή αρκετά σημαντική για όλα τα μέλη της κοινωνίας.

Ο Τομέας Παιδαγωγικών του ΙΕΚ Ξυνή, βασιζόμενος σε αυτήν την εξαιρετικής σημασίας διαπίστωση και έχοντας ασχοληθεί και στο παρελθόν με τις πολύπλευρες πτυχές του θεσμού της οικογένειας, αφιέρωσε την φετινή ημερίδα στις νέες μορφές οικογένειας που έχουν αναδυθεί τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν επιφανή μέλη της Παιδαγωγικής επιστήμης καθώς και έγκριτοι δημοσιογράφοι:

1.Λίνα Καΐρη,  Κλινική Ψυχολόγος ΜΑ-Ψυχοθεραπεύτρια

2.Ελένη Καλογεροπούλου – Δημοσιογράφος

3.Βαρβάρα Μεταλληνού, Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά»- Διδάκτωρ Θεολογίας , πτυχιούχος Φιλολογίας.

4.Βασιλική Μπαρούχου, Κοινωνική Λειτουργός – Υπεύθυνη Τμήματος Ανάδοχων Οικογενειών στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Αττικής  ¨Mητέρα¨

5.: Νατάσα Παπακωνσταντίνου , Κοινωνική Λειτουργός-Διευθύντρια Παιδικού Σταθμού –Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

6.Νατάσσα Σπαθάρη , Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας  στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Αττικής  ¨Mητέρα¨- ΜSC Συμβουλευτική

Την ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσια του XINIS EDUCATION FESTIVAL ’12, του Μεγαλύτερου Εκπαιδευτικού Φεστιβάλ και με την υποστήριξη του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Αττικής «ΜΗΤΕΡΑ» και του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού  «ΑΓΚΑΛΙΑ», παρακολούθησε  πλήθος φοιτητών από σχολές Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών και Παιδαγωγικών Σπουδών και εκπρόσωποι πολλών οργανώσεων  .  

Πληροφορίες: Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ, Πατησίων 29-31, Τηλ:210 5279500 

https://www.xinisfestival.edu.gr/

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.