WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Η προσέγγιση της Τέχνης μέσα από 3 διαφορετικές σκοπιές

mbsΤην Παρασκευή 16/3, 17:00 - 18:30, στις εγκαταστάσεις του MBS College, η ομάδα Creative Lab παρουσιάζει ομιλία με θέμα την Τέχνη.

Τα ερωτήματα που θα τεθούν και θα συζητηθούν αφορούν το:

 

 

 

 

  • Τι είναι Τέχνη;
  • Γιατί μας απασχολεί;
  • Πως μπορούμε να διαχειριστούμε θεωρητικά θέματα Τέχνης και να βγάλουμε νόημα;

Ομιλητές θα είναι οι:

  • Δανάη Σύρρου (Εικαστικός)
  • Βασίλης Παππάς (Επιστήμονας-Εκπαιδευτικός σε θέματα Media)
  • Βαλάντης Στειακάκης (Ιστορικός Τέχνης)

 

MBSposterpresentation-small

Μέρος 1ο
Στο πρώτο μέρος η Δανάη Σύρρου θα μιλήσει για το βίντεο σαν τρόπος δημιουργικής έκφρασης, καθώς και για τις βιντεοεγκαταστάσεις. Θα κάνει αναφορά στην ιστορία και εξέλιξη της βιντεοτέχνης μέσα από έργα γνωστών καλλιτεχνών. 
Θα μιλήσει για το βίντεο σαν αντικείμενο στον χώρο, για βιντεοεγκαταστάσεις και πειραματισμούς που έχουν γίνει στο παρελθόν από καλλιτέχνες σε αυτό το κομμάτι.
Τέλος, θα εξετάσει το πώς επηρεάζει η βιντεοεγκατάσταση τον θεατή στον τρόπο που βλέπει και κρίνει το έργο τέχνης.

Μέρος 2ο
Στο δεύτερο μέρος ο κος Χαιρέτης θα μιλήσει για τις βασικές αρχές της Ιστορίας της Τέχνης, εξετάζοντας την τέχνη και τον καλλιτέχνη, το πως άρχισε να διαμορφώνεται η ιστορία της τέχνης ως επιστημονικός κλάδος από τον 19ο αιώνα και μετά. Στην συνέχεια θα παρουσιάσει τους τρόπους που προσεγγίζεται ένα έργο τέχνης από τους ιστορικούς τέχνης. Θα υποστηρίξει ότι ρόλος του ιστορικού τέχνης είναι να αποκαταστήσει το αρχικό περιβάλλον του έργου, αναβιώνοντας την ολότητα των ιστορικών φαινομένων γύρω από αυτό. Η διάλεξη θα ολοκληρωθεί με την εφαρμογή της θεωρίας στο έργο του Γιαννούλη Χαλεπά, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 19ου και 20ου αιώνα.

Μέρος 3ο 
Στο 3ο μέρος ο Βασίλης Παππάς θα μιλήσει για την αξία της αναζήτησης απαντήσεων στα θέματα τέχνης, για το πως λειτουργεί η Αγορά της Τέχνης και τον ρόλο των μουσείων τέχνης στη διαμόρφωση απόψεων για αυτήν. Θα γίνει αναφορά στο Turner Prize, τον εικαστικό θεσμό που αναδεικνύει πρωτοπόρα ταλέντα και που πολλές φορές έχει χρειαστεί να πάει αντίθετα στο κατεστημένο. Τέλος, θα προσπαθήσει να μιλήσει λίγο πιο ελεύθερα για το θέμα της δημιουργικότητας θέτοντας το ερώτημα στο κατά πόσο έχουν όλοι δικαίωμα στην τέχνη ή απευθύνεται αποκλειστικά σε μία πιο εκλεπτυσμένη ομάδα ανθρώπων;

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.