WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Πραγματοποίηση σεμιναρίου πρώτων βοηθειών για τις ειδικότητες της αισθητικής και της κομμωτικής

iekxiniΣτα πλαίσια της επιμόρφωσης των σπουδαστών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ πραγματοποιήθηκε σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τις ειδικότητες της αισθητικής και της κομμωτικής από τον τομεάρχη φυσικοθεραπείας του ομίλου κ. Θανάση Κουτσουραδή.

Ο σκοπός του σεμιναρίου ήταν η απόκτηση γνώσεων περί των πρώτων βοηθειών που απαιτούνται σε καταστάσεις ανάγκης σε χώρους εργασίας των προαναφερθέντων ειδικοτήτων. Η εξειδικευμένη προσέγγιση και θεματολογία ήταν αιτία της μεγάλης προσέλευσης σπουδαστών και της ανταπόκρισης σε αυτό. Η παρουσίαση έγινε με σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό στην αίθουσα διαλέξεων του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ.

Ο κος Κουτσουραδής ξεκίνησε τη διάλεξη του, εξηγώντας την αναγκαιότητα των πρώτων βοηθειών σε γενικό επίπεδο αλλά και ειδικά στο χώρο υγείας και ομορφιάς.

Συνεχίζοντας, όρισε την έννοια των πρώτων βοηθειών και έθεσε τις προτεραιότητες των εφαρμογών. Επιλέχτηκαν πιθανές καταστάσεις άμεσης επέμβασης σε υγειονομικούς χώρους όπως τραύματα, αιμορραγίες, εγκαύματα, επιληψία, λιποθυμίες, καρδιακή προσβολή, υπογλυκαιμία, ηλεκτροπληξία κ.α. και αναλύθηκαν. Το φωτογραφικό υλικό και η απλή καταγραφή των πρωτοκόλλων βοήθησαν στο να γίνει απόλυτα κατανοητό το σεμινάριο και οι σπουδαστές να πάρουν τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια για την αντιμετώπιση τέτοιων συνθηκών.

Στο τέλος του σεμιναρίου ακλούθησε συζήτηση των σπουδαστών με τον κο Κουτσουραδή, αναφορικά με την επίλυση αποριών αλλά και σε προσωπικά βιώματα του καθενός με επαναπροσέγγιση των περιστατικών και υπογράμμιση των λαθών που είχαν γίνει.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.