WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Δ.Τ Ναυτιλιακές σπουδές ΙΕΚ ΞΥΝΗ

iekxiniΤην Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου ο τομέας των Ναυτιλιακών σπουδών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ επισκέφτηκε το Θωρηκτό-Καταδρομικό πλοίο-μουσείο Γεώργιος Αβέρωφ στη μαρίνα του Φλοίσβου.

Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν σε όλα τα καταστρώματα καθώς και στο μηχανοστάσιο του πλοίου και παρακολούθησαν σχετικό ενημερωτικό video documentary με τις λειτουργίες του πλοίου, του μηχανοστασίου και των οπλικών συστημάτων.

Μετά το τέλος της ξενάγησης ακολούθησε περίπατος στη μαρίνα του Φλοίσβου όπου και είναι προσαραγμένα το Ιστιοφόρο Ευαγγελίστρια, το Αντιτορπιλικό πλοίο Βέλος, το καλωδιακό ατμόπλοιο Θαλής ο Μιλήσιος και σαν μουσειακό έκθεμα η Τριήρης της Ολυμπίας.

Τους σπουδαστές συνόδευε ο Τομεάρχης και καθηγητής του τμήματος Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ κ. Κουτσουραδής Σωτήρης, ο οποίος και τους ανέλυσε την ρηξικέλευθη για την εποχή τεχνική δομή του πλοίου, τόσο σε επίπεδο πολεμικού εξοπλισμού όσο και σε επίπεδο συστημάτων πρόωσης, που λειτούργησε ως μεγάλο πλεονέκτημα για την χώρα μας στις θαλάσσιες πολεμικές συγκρούσεις που έλαβε μέρος.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.