WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Mediterranean College: 35 Χρόνια, πρωταγωνιστεί στο χώρο της ιδιωτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

mediterranΣυνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Κα Κατερίνα Ξυνή, Διευθύντρια Ακαδημαϊκών Λειτουργιών του Mediterranean College , στην Αίθουσα Τέχνης IANOS για τον επετειακό εορτασμό των 35 χρόνων του Κολεγίου.

“Ο επετειακός χαρακτήρας του εορτασμού των 35 χρόνων λειτουργίας του Mediterranean College παράλληλα με τη διοργάνωση κορυφαίων ακαδημαϊκών εκδηλώσεων και βραβεύσεων επιφανών προσωπικοτήτων, η διοργάνωση Συνεδρίων μεγάλης εμβέλειας, όπως το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο καθώς και η διοργάνωση του Συνεδρίου «Ελλάδα, Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης», ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός  ότι ο Δρ. Νικόλαος Μαρκάτος, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ με τη στελέχωση έγκριτων ακαδημαϊκών και επαγγελματιών της αγοράς, τίθεται επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου του Mediterranean College, με την ονομασία Κ.Ε.Τ.Α.Κ. (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας), στα πρότυπα σύγχρονων ερευνητικών κέντρων”.

Προσωπικότητες του δημοσιογραφικού, καλλιτεχνικού και ακαδημαϊκού χώρου, συναντήθηκαν στην Αίθουσα Τέχνης της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS, με αφορμή την κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε  για την  παρουσίαση του «Xinis Education Festival» και των εορταστικών εκδηλώσεων για τα τριάντα πέντε χρόνια καταξιωμένης πορείας του Mediterranean College, που σηματοδοτούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στο χώρο της ιδιωτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα, τις λύσεις και τις καινοτομίες  που επιδιώκει, αλλά και τις πολύ ουσιαστικές και βαθιές τομέα που πραγματοποιεί.

Τομές που αφορούν το DNA της λειτουργίας των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικότερα σήμερα, που σε σχέση με  την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας, η οικονομία και η κοινωνία μας κατ’ επέκταση, η Παιδεία αποτελεί το συλλογικό νου για την παραγωγή γνώσης που θα μας οδηγήσει  ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά στην έξοδο από την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πιο αναλυτικά στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα η κα Κατερίνα Ξυνή,  αναφέρθηκε στην επετειακή τελετή εορτασμού των τριάντα πέντε χρόνων του Mediterranean College, ως επιστέγασμα της μακρόχρονης και καταξιωμένης πορείας του, στις πρωτοβουλίες του Mediterranean College για τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Διδασκαλίας και Μάθησης καθώς και την προετοιμασία για ένα μεγάλο Συνέδριο που αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, μετατρέποντας την Ελλάδα σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης.

Επιπλέον αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΚΕΤΑΚ (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας) το οποίο έχει δημιουργηθεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα, υπό την ηγεσία του Δρ Νικόλαου  Μαρκάτου, πρώην πρύτανη του ΕΜΠ.

-«35 Χρόνια μετά» - 35 Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις – 35 Τιμώμενα Πρόσωπα

Για τον επετειακό εορτασμό των τριάντα πέντε χρόνων λειτουργίας του Κολεγίου, η κα Κατερίνα Ξυνή ανέφερε ότι ξεκινά με την Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College στο Θέατρο Badminton, στις 12 Μαρτίου 2012, που αποτελεί και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η φετινή τελετή αποφοίτησης του Mediterranean College, «θέτει ως κύριο άξονα την ανάδειξη της σημασίας και της δύναμης της γνώσης, πέραν του  επετειακού – εορταστικού χαρακτήρα» επεσήμανε η κα Κατερίνα Ξυνή σε σύντομη αναφορά της. «Η φετινή τελετή, αντικατοπτρίζει τη δύναμη  που πρέπει να συνοδεύει τη νέα γενιά Ελλήνων, και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δύναμη της γνώσης την οποία το Mediterranean College καλλιεργεί στους φοιτητές και αποφοίτους του» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέχεια της συνέντευξής της.

Επίσημοι Προσκεκλημένοι είναι: Ο Δρ. Γιώργος Κασιμάτης, Συνταγματολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Κεντρικός Ομιλητής, ο κος Νίκος Λυγερός, Μαθηματικός, Συγγραφέας, Ποιητής, Ζωγράφος, Σκηνοθέτης,  Τιμώμενο πρόσωπο  της τελετής (βράβευση) και ο κος  Χάρης Οικονομόπουλος, Πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των τριάντα πέντε χρόνων του Mediterranean College, με τίτλο «35 Χρόνια μετά!», η Κα Κατερίνα Ξυνή, ανέφερε την υλοποίηση τριάντα πέντε κορυφαίων ακαδημαϊκών εκδηλώσεων και την βράβευση τριάντα πέντε προσωπικοτήτων, που εκπροσωπούν διαφορετικούς χώρους, για τη συνεισφορά τους στην Τέχνη, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τις Επιστήμες. Οι ακαδημαϊκές εκδηλώσεις ξεκινούν τον Ιανουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2012, ενώ η ανάδειξη των τιμώμενων προσώπων  και τςη συνεισφοράς τους στην Παιδεία και τον Πολιτισμό γενικότερα, θα λάβει χώρα καθόλη τη διάρκεια του 2012, με τη μορφή βραβεύσεων, τιμητικών αφιερωμάτων και απονομής ακαδημαϊκών υποτροφιών. 

-Για τα Συνέδρια

ü «The 1st Annual Learning & Teaching Conference (LTC)»

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα πρότυπα αντίστοιχων δραστηριοτήτων  ευρωπαϊκών  πανεπιστημίων πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων καθηγητών και εκπαιδευτικών, το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Διδασκαλίας & Μάθησης», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της η Κα Κατερίνα Ξυνή.  «Απώτερος στόχος του συνεδρίου ήταν η παροχή ευκαιριών ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού  που συμμετέχει στη διαδικασία της εκπαίδευσης, η διάχυση βέλτιστων πρακτικών μεταξύ του ακαδημαϊκού προσωπικού καθώς και η  βελτίωση της συμβολής και της απόδοσης των καθηγητών σε σχέση με τους διατυπωμένους στόχους της εκπαιδευτικής διαδικασίας», επισήμανε  στη συνέχεια.

Οι άξονες στους οποίους  κινήθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου και οι παράλληλες εκδηλώσεις, όπως  βιωματικά και διαδραστικά  σεμινάρια, role - play και  workshops ήταν οι εξής, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν:

α) Improving student performance / Βελτιώνοντας τις επιδόσεις των φοιτητών, β) Improving student experience/ Βελτιώνοντας την εμπειρία του φοιτητή , γ)Technology enhanced learning/ Χρήση νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο  πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν πολλά διαδραστικά workshops.

ü «Ελλάδα, Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης»

Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες του Mediterranean College, η κα Κατερίνα Ξυνή, ανακοίνωση την επίσημη έναρξη των εργασιών για τη διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου με θέμα: «Ελλάδα Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης», μια πρωτοβουλία που αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο και το χάρτη  της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στόχος αυτού του Συνεδρίου, τόνισε η κα Κατερίνα Ξυνή, είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης και την καθοριστική συμβολή της Εκπαίδευσης, στην ανάπτυξη του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Τουρισμού, ως υπομόχλιο εξόδου από την κρίση.

- Για το ΚΕΤΑΚ

Με επικεφαλής τον Δρ Νικόλαο Μαρκάτο, πρώην πρύτανη του ΕΜΠ και τη στελέχωση έγκριτων ακαδημαϊκών και επαγγελματιών της αγοράς, όπως επισήμανε η κα Κατερίνα ΞΥνή, το Mediterranean College επαναλειτουργεί το Ερευνητικό του Κέντρο, με την ονομασία Κ.Ε.Τ.Α.Κ. (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας), στα πρότυπα σύγχρονων ερευνητικών κέντρων , με σκοπό την προαγωγή του επιστημονικού και ερευνητικού έργο, στα  επιστημονικά πεδία που προσφέρει μέσα από τα προγράμματα σπουδών του, καθώς και την προαγωγή της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας.

Το Κ.Ε.Τ.Α.Κ., αποτελεί μια ακόμη καινοτομία  του Mediterranean College, πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα σε ότι αφορά το  χώρο της Ιδιωτικής Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, που πέραν των άλλων, θα συμβάλλει στην περεταίρω ανάπτυξη του ερευνητικού πνεύματος στους φοιτητές του Κολεγίου και την παραγωγή ερευνητικού έργου, αντανακλώντας την υπεροχή αλλά και την ακαδημαϊκή κουλτούρα που διέπει τη λειτουργία του Κολεγίου.

Απώτερος σκοπός του Κ.Ε.Τ.Α.Κ., είναι η διασύνδεση με την αγορά εργασίας, τις επιχειρήσεις, επιστημονικούς φορείς και άλλους οργανισμούς, για την  παραγωγή εφαρμοσμένης έρευνας με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και τη διάχυση της γνώσης  στην οικονομία και την κοινωνία γενικότερα.

Αξίζει να σημειωθεί όπως αναφέρθηκε, ότι ερευνητικό έργο που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή φοιτητών του Κολεγίου, έχει ήδη ανακοινωθεί σε δεκάδες έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, από τον οικονομικό και ημερήσιο τύπο, σε επιστημονικά,  κλαδικά περιοδικά και portals.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.